vrijdag 8 april 2016

Een grote én kleine Simple Dress #kaatjenaaisels
Wat was ik blij verrast toen ik van de week ontdekte dat de dame achter Kaatjenaaisels een eerste patroon zou uitbrengen, de Simple Dress. Een gratis patroon nog wel.
Ja u leest het goed, helemaal voor niks, wat lief :) 


Nog blijer werd ik toen ik het jurkje op haar foto's zag. Een eenvoudig, maar zalig zomerjurkje in tricot. Beter kan het niet wat mij betreft.

Mijn dametjes zijn het daar helemaal over eens. Lang twijfelen of ik het zou downloaden hoefde ik uiteraard niet en binnen no time vloog het patroon uit mijn printer en eerlijk is eerlijk, nog sneller was het geplakt en uitgetekend. Ik zag in gedachte al allerlei variaties voorbij komen, waarbij de eerste voor de grote dame toch wel als direct mijn voorstelling passeerden.Helaas twijfelde ik nog een beetje aan haar maat, dus uit verstand begon ik met de kleinste haar exemplaar. Afgaande op de maten, tekende ik voor haar de 4 jaar en in breedte zit hij eigenlijk super. Enkel de volgende zal ik wel ietwat langer maken.


Niet enkel haar patroon inspireerde, ook haar voorbeeldfoto's, waarbij ze een paneeltje van Finch Fabrics gebruikte. Al maanden had ik dit geweldige stofje in de kast, maar toch achteraf te klein om er echt iets geschikts mee te maken. Ik kwam het tegen en 1+1 werd 2. Het patroon paste perfect. 


Dat werden 2 vliegen in 1 klap. Een top jurkje in een top stofje.
Dochterlief is er blij mee en mama ook (stofje is niet blijven liggen ;) )!Voor de oudste uiteindelijk toch gekozen voor maat 10 (die ze voor haar lengte volgens de tabel nodig zou hebben) en qua breedte de goede keuze. De lengte bleek voor het mooie toch aardig lang, dus daar haalde ik (nadat hij al omgezoomd en klaar was) nog zo'n 5 cm vanaf. 


Laat nu de zon maar komen! Patroon: Simple Dress van Kaatjenaaisels
Stof: Limoenstof kocht ik bij Joyfits
Finch Fabric weet ik niet meer

4 opmerkingen: