dinsdag 26 april 2016

A comfy tigerWat een druilweer is het toch hè?! Om treurig van te worden...wat dat betreft werk ik echt op zonne-energie en ik ben zo onwijs toe aan warmte en zon!! Helaas wil het weer nog niet en lijkt het of we weer midden in de herfst beland zijn. 

Het enige pluspuntje daarvan is, dat het dan wel topweer is om achter de naaimachine te kruipen. En dat deed ik gister dus ook. Oudste dochter vond dat zij weer aan de beurt was, dus ging ik gister voor haar aan de slag. 


Het tijgerpaneel van sweater koos ze zelf uit bij het uitkomen van de Happy Nature 3-lijn van Bambiblauw en het werd wel eens tijd dat deze verwerkt zou worden. Een tijdje terug zag ik bij haar een variant op de kaptrui uit S.v.D.h.Z. 1 en ik sloeg hem op met de tijger in mijn achterhoofd.


De mouwen maakte ik op gevoel een stuk korter en de kap liet ik achterwege, daar ze niet echt een kapmeisje is (al sluit ik niet uit dat ze er niet nog eens komen). Het was voor de boorden een heel gepuzzel om deze 134-140 uit 1 paneel te krijgen, maar het is gelukt, nét. 


Om de maat te testen was ik al van plan een sweatexemplaar van de Pippa-pants voor haar te maken en die kwam gister helemaal als geroepen. Ik ging in één keer door en maakte het setje compleet. In de kast lag nog een grijzig gemeleerd sweatstofje welke goed matchte met de kleuren op het shirt.


Een heerlijk comfortabel setje, waarin heerlijk gespeeld of juist gerelaxed kan worden. Perfect voor drukke dames, lijkt me!!


We zijn verliefd op het setje!!Patroon: Kaptrui uit S.v.D.h.Z. 1
Pippa pants van Emma en Mona
Stof: Paneel tijger van Bambiblauw
Grijze sweaterstof van de markt


4 opmerkingen: