dinsdag 6 oktober 2015

Stoer, zoet...

Toen de nieuwe reeks panelen van Bambiblauw uitkwamen, was ik er deze keer als de kippen bij. Niet enkel omdat ik de vorige ronde te lang bleef twijfelen, tot dat ze uitverkocht waren, maar ook omdat er deze keer ook tricot bijzat. En tricot, dat blijft toch favoriet hier!

Kleine voetnoot; hij lijkt te trekken bij de oksels. Dit lijkt op de foto's, maar is in het echt gelukkig niet. Zal door het zwaaien en draaien van de armen komen ;) !

Alle drie de kids kozen er eentje en de oudste dochter viel voor de koala. Ik kan het haar niet kwalijk nemen, want ik vind hem ook top! Alleen, ik wist niet goed wat er van te maken. Althans, het zou een bovenstuk worden uiteraard, maar hoe, wat, waar? Hoe langer de tijd verstreek begon ik ook steeds meer te twijfelen of het niet toch de kinderachtig zou gaan zijn voor mijn flinke 8 jarige.


Toen ik gister bij haar het paneel weer voorbij zag komen, vond ik dat hij hier toch ook wel uit de moest komen ondertussen. Nog altijd de twijfel, maar ik had hem niet voor niks gekocht!

Dinsdag is mijn 'eigen'dagje, de kindjes eten die dag op school, dus extra tijd voor mezelf. Ik moest en zou wat maken vandaag en ik besloot het paneel te pakken. Vanwege mijn twijfel voor te zoet, maakte dat ik besloot er een raglanshirt van te maken. Raglan maakt het altijd wat stoerder, vind ik. Laat ik nu net nog de Billie van zoonlief binnen handbereik hebben liggen en na wat meetwerk, dacht ik, dat deze maat ook voor de dochter goed zou moeten zijn. Als sterk (stoerder) contrast koos ik voor donkergrijze mouwen. Ook de achterkant maakte ik van deze tricot, net als de boorden.


Helaas bleek achteraf dat hij toch te smal naar mijn zin werd, djuu toch. Hij is niet té strak, maar ik had hem liever wat losser gezien, zodat de onderboord zijn werk had kunnen doen (ik hou wel van een beetje blousen). Dit zorgt er ook voor dat hij niet zo leuk op een spijkerbroek staat. Ik had hem al in gedachte met deze maillot met beenwarmers en dit rokje van de Zeeman maakt het setje toch wel leuk :)


Na een lange schooldag en huiswerk maken, had ze géén zin meer in foto's...Beperkt aantal helaas dus deze keer...


Patroon: Billie van Zonen09

Stof: Bambiblauw


3 opmerkingen: