dinsdag 20 oktober 2015

KCW 10/2015 #1 ´Een aaibare sweater´

Een tijdje geleden kwam er op een van mijn favoriete blogs een geweldige sweater langs. Althans in mijn ogen. Ook dochterlief was direct verliefd op het beeld getoond werd en haar woorden waren duidelijk: "Mama, zo één wil ik ook!!".  


Heerlijk warm en zacht om in weg te kruipen als je diep in een boek zit :)

Op enkele blogs kwam de inspiratie van de zachte knuffelstof ook al voorbij, weliswaar in een ander jasje. Hier was de bestelling duidelijk en dus bleef er vrij weinig aan mijn verbeelding over. Een exacte kopie werd het niet, maar het idee is toch echt volledig van haar hand! Ik moest daar enkel mijn eigen invulling aan geven, maar zal dus zeker niet met de eer gaan strijken ;)


De stof kocht ik op het Stoffenspektakel, mooie kleur die me erg leuk leek voor deze variant en super bij de dochter. Teddystof had ik thuis nog liggen van eerdere projectjes. Een stofje wat toch altijd voor de zekerheid wel in de kast moet liggen.


Na het zien van de eekhoorntjesvariant begon mn inspiratie te borrelen en struinde ik direct enkele sites af naar applicaties. Naast de eekhoorn bestelde ik ook nog wat ander, waar onder deze wasbeer die dochterlief zelf graag wilde. 


Helaas stond ik er niet bij stil dat de mouwen en halsboorden beter afgewerkt zouden worden met boordstof, die had ik dan ook niet in huis, als zo een kleur er al is. Ik was dus aangewezen op de sweaterstof. De mouwen gingen prima, de hals werd, zoals verwacht, wijd. Gelukkig niet té wijd, want ik vind het prima kunnen. Heb liever wat nonchalant wijder, dan helemaal strak om de hals.

Ze is er zó blij mee!! 

Ook vanmorgen bij goed daglicht snel nog even paar foto's gemaakt.
Hij moest natuurlijk direct aan!

 

Patroon: raglanpatroon uit een Ottobre
Stof: Stoffenspektakel en stoffenmarkt in Eindhoven
Applicatie: Ben ik hip


3 opmerkingen:

  1. Super, zeg! Die staat ook nog op mijn wenslijst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi! Ik heb hem ook nog steeds in gedachten, om ooit eens te maken.

    BeantwoordenVerwijderen