vrijdag 9 oktober 2015

Diertjes in het bos...

Ik ga in de herhaling vallen als ik mijn blog begin met 'deze stof lag er al even', maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat hij pas net gekocht was. 


Vorig jaar was het, volgens mij (of was het alweer een jaar eerder?), een aardig populair paneel, wat overal de webshops uitvloog. Hebberig als ik ben (of noem ik het impulsief), bestelde ik er direct één bij JoyFits. Ok, hij is erg leuk. Dat vond ik en dat vind ik nog altijd. Alleen ik had werkelijk waar geen idee wat er van te maken. Zo'n grote tekening, ik ben er niet handig in. Grote delen knip je weg, want je zal toch een patroon moeten aanhouden, dus wat heb je er dan aan? Het is gelukt (al kostte het aardig wat bedenk/puzzeltijd.De kleinste dame was weer aan de beurt en ik wilde nog eens de 'Cowl Neck Jumper' van Heidi and Finn maken. Vorig jaar maakte ik er al één, zie hier, en het beviel me wel. Gelukkig past deze nog steeds, maar er kan er altijd nog eentje bij. Het patroon kon ik niet vinden, dus tekende ik hem snel nog eens. Sterke twijfel of deze ooit goed is uitgeprint, want ik tekende een 2 jaar (mijn dame is inmiddels 4) die ze voor de breedte niet groter moet hebben. Verlengen deed ik de panden echter wel tot 3 jaar en ook de mouwen gingen richting de 3 jaar. De coll van het patroon gebruikte ik nog nooit, want die ziet er echt idioot uit. Die is in mijn ogen echt niet in die halsopening te krijgen.Eigenlijk had ik een ander stofje in gedachte, maar ineens bedacht ik me deze. Gedurende de arbeid was er op zijn tijd enige twijfel, maar eerlijk gezegd; het eindresultaat bewonderend, ik vind hem geweldig!


Patroon: Cowl Neck Jumper
Stof: Joyfits
Kniekousen: kleur Tabac van Kousen en Karton

3 opmerkingen:

  1. Ha! Wij zijn blijkbaar allebei met een operatie kuis-je-stoffenkast-uit bezig. Ook bij mij komen nu eindelijk eens wat "oudere" stofjes aan bod.
    Leuk kleedje is het geworden, trouwens. Dat patroon moet ik misschien ook nog eens bovenhalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook in de kast op ruim modus, deze kwam vorig jaar bij mij wel aan de beurt. Heel mooi jurkje, ik vind het nog steeds een super stofje.

    BeantwoordenVerwijderen