vrijdag 31 januari 2014

Om het af te leren...

maakte ik nog maar eens een Shelly, van Farbenmix.

Ik gebruikte het patroon inmiddels al 6 keer eerder, waaronder 3 zomershirts, 2 wintershirts en een jurkje. Tsja, het patroon is lekker eenvoudig, veel variatiemogelijkheden en gewoon leuk. Waarom dan moeilijk doen?

In de kast vond ik nog een leuk stofje van Hamburger Liebe, waar ik al eens een zomervariant van maakte (zie hier, de 2e foto). Het stofje vond ik nog altijd erg tof en de lap was nog aanzienlijk. Zou ik?? Ja tuurlijk!! Een wintervariant!!

Het was wat puzzelen en meten, maar uiteindelijk lukte het toch om er nog eentje uit te krijgen. De mouwen maakte ik weer ietwat korter, zodat het lekkere grote boorden zouden worden. Ook liet ik het rimpeleffect op de schouder weg. Enkel, omdat het anders niet ging passen. Was dus even spannend, want moest zelf het patroondeel wat aanpassen en wist dus niet of dit goed ging, maar hij zit prima, knelt niet en vind t misschien nog wel leuker ook zo, dan met rimpeltjes.

Hij bleef, wegens tijdgebrek en andere dingetjes, even liggen, maar gister toch nog maar eens van de stapel getrokken, nu het nog winters weer is (want zeg nou, het kan toch zomaar ineens overgaan in lente, is het niet?!) en de onderboord er aan gezet. Zo gepiept en ik zo blij!! (foto's niet opperbest, maar het gaat om het idee)


Patroon: Shelly van Farbenmix
Stofjes: Hamburger liebe van joyfits en grijze tricot van klijntje2 opmerkingen:

  1. En waarom zou je dat willen afleren?! Ik vind die echt super, zo mogen er in mijn kast ook wel wat belanden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hoor. En als een patroon goed bevalt.....

    BeantwoordenVerwijderen