zondag 5 januari 2014

Beetje retrostijl...

Vind ik dan althans...

Het was ook wel weer een keertje tijd om voor mezelf iets te maken en aangezien de Shelly een heerlijk patroon is, waar je genoeg variatie in aan kan brengen (zie hier), was de keuze gemaakt. Al een tijdje had ik deze kleurencombinatie in mijn hoofd en laat ik nou net de stofjes al in de kast hebben liggen.

Eigenlijk waren deze berekend voor een jurkje voor oudste dochter, dus de donkergrijze was een beetje passen en meten, waarbij ik de mouwen flink moest inkorten. Maar geen probleem, ik wilde sowieso hoge boorden, nu enkel iets hoger dan gepland.

Ik tekende het patroon al eerder een stuk langer en ook deze keer gebruikte ik deze variant. De onderboord zelfs nog ietsjes langer, want ik wilde hem echt als jurkje gaan gebruiken.

Hij zit weer heerlijk en doordat hij zo eenvoudig is en relatief snel in elkaar te zetten (al moet ik nog altijd wennen aan het stofverschil als ik iets voor mezelf maak), komen er vast nog meerdere in leuke retro kleurcombinaties.
Er ligt nu in ieder geval een een wintervariant op een zomerversie geknipt klaar om in elkaar te zetten. Zo blijven we bezig!

Patroon: Shelly van Farbenmix
Stofjes kocht ik op de markt.


3 opmerkingen: