dinsdag 14 juni 2016

Eindelijk 9 en een feestje met kussentjes!

Kort geleden was het hier in huis een groot feestje. Onze oudste dame is namelijk jarig geweest en mocht dit jaar alweer 9 kaarsjes uitblazen. Een van de grootste understatements, maar wat gaat de tijd toch verschrikkelijk snel.


Ik weet nog dat we die 9 jaren geleden vol ongeduld zaten te wachten op ons 1e spruitje. Helaas had dochterlief niet veel haast en dus werd de 40wk grens makkelijk bereikt. Na bijna 2wk was het welletjes en bij exact 42wk werd ik ingeleid. Kwamen we 's ochtends met een lege maxicosi in het ziekenhuis binnen, vertrokken we wat uurtjes later, aan het eind van de middag met een goed gevulde. Wanneer ik daar nu zo aan terugdenk, blijft het een vreemde gewaarwording.En dan nu, als ik naar haar kijk, waar blijven die eerste uurtjes samen, als kersvers gezinnetje. Wat een dame al. Een heerlijke, pientere, leergierige en bijdehandte dame welteverstaan. Op zijn tijd wat prepuberale trekjes, maar vooral ook nog onschuldig meisje met een dikke knuffel op zijn tijd.


Afijn, ik dwaal af...ja, dat krijg je als je dan met weemoed terugdenkt aan de jaren terug...


Onze gewoonte sinds enkele verjaardagen; ontbijten met taart, mmm
1 Juni was het zover, eindelijk zou ze de kadootjes krijgen. Het lijstje was al tijden klaar en ze kon niet wachten om de pakjes in ontvangst te nemen. Qinn is een groot Legofan en het verlanglijstje bestond dan ook voornamelijk uit Lego Friends of Lego Elves (eigenlijk kan ik haar geen ongelijk geven, want het is ook wel erg tof allemaal). 


Het weekend zouden we voor de familie vieren en daarom wilde ze graag haar kinderfeestje op de dag zelf vieren. Nou helemaal prima! 

Traditiegetrouw werd er gestart met het versieren van cupcakes. Eentje om op te eten en eentje om aan het einde lekker mee naar huis te nemen :)
De 5 grootste vriendinnen kregen een uitnodiging en gelukkig kreeg ze van iedereen ook al snel groen licht. Met zorg werd er een activiteit gekozen. Ze is eveneens groot knutselfan en met een mama die zot is van stofjes is de keus al vrij snel gemaakt. Het zou ook dit jaar (vorig jaar deden we dit) iets met stof en de naaimachine worden. In bed kreeg mama de ingeving; kussensloopjes. Niet te moeilijk, maar toch voldoende arbeid voor de dames om er een eigen ding van te maken.Inkopen werden gedaan; knoopjes, stempels, vilt, textielstiften en wat er nog meer gebruikt zou kunnen worden. Ik tekende een patroontje van de grootte van de sloop, die ze 2 keer uit moesten knippen uit de door hun zelfgekozen stofjes. De dames gingen druk aan de gang met het versieren van de effen kant en tot slot, toen de papa met de frietpan in de weer ging, kon ik mij heerlijk (sorry, maar al dat gekakel *lol*) even rustig terugtrekken in mijn naaikamer om ze in elkaar te steken. Een kussen van de Action (lang leve de Action) erin en klaar!
6 Contente madammekes aan het einde van het feestje! Geslaagd en zalig dat het weer gedaan is :)
3 opmerkingen:

 1. Nog gefeliciteerd! Ziet eruit als een gezellig feestje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd aan de knappe dochter!!

  En dat ziet er een geweldig feestje uit! Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk feestje! En nog dikke proficiat aan de jarige meid!

  BeantwoordenVerwijderen