zondag 13 september 2015

Zomerstilte, najaarsstart..

Oei oei oei....vloog ik er tot aan de vakantie nog helemaal in, daarna viel het stil. De reden? Geen idee...Voordat we vertrokken was ik nog druk met enkele hoogzomer benodigheden, de rest van de vakantie was er vakantie, denk ik.

Daar was een heerlijke vakantie in de zonovergoten Ardeche in het prachtige Frankrijk. De eerste keer voor ons in deze streek en wat hebben wij genoten op deze camping. Zwembad, ijsjes, zon en af en toe er even uit voor een typisch vakantieuitje als een kasteel of grot. Meer hoefde dat niet te zijn! Kleine impressie van ons plezier:Met opzet bracht ik mijn machien weg voor onderhoud in de periode dat wij op vakantie waren, zo hoefde ik hem niet lang te missen. Nou, sinds zijn thuiskomst staat hij stil te staan. Het gevoel na de vakantie nog zomerspul te moeten maken ontbrak, het leek mij zinloos. De kasten waren vol, dus de drive aan de gang te gaan was weg.....Maar he, geen ramp...het was goed weer, de kids amuseerde zich in de tuin en ik struinde vast voor winterstof en ook mijn mapje winterinspiratie groeide. Bovendien genoot ik van alle blogdames die wel nog gretig in beweging waren.Naast eigen gerief hebben wij ook altijd wat mooie kleding van onze favoriete merken in de kast en ondertussen vonden deze collecties langzaamaan hun weg naar de winkels. Nog altijd genoot de naaimachien van zijn rust.

De vakantie vorderde en de kindjes begonnen na 6 weken al met aftellen. Nieuwe boekentassen werden gekocht (de zoon had hem al stuk na een jaar, de dochter wilde na 2 jaar iets stoerders dan de lichtroze met bolletjes), evenals brooddozen en drinkbekers. De tijd vloog om, maar geduld was een schone zaak!

En toen was de dag daar!Inmiddels alweer anderhalve week terug in het schoolritme...de dochters en zoon weer blij, evenals de mama...want zeg zelf, 9weken is lang en...druk met 3 druktemakers om je heen ;) De handen beginnen op zijn tijd weer te kriebelen, inspiratie borrelt op, herfststofbestellingen worden gedaan of druppelen binnen en de zin om weer aan de gang te gaan is onderweg.  Dat gaat wel goedkomen :)

Nu eens proberen om niet van die lange pauzes te nemen!

1 opmerking:

  1. Zoo herkenbaar, die zomerdip... Ik heb het elke zomer, eerst fanatiek naaien voor de vakantie en daarna ineens geen zin meer..... Totdat de herfstkriebels toeslaan....

    BeantwoordenVerwijderen