dinsdag 22 september 2015

Overduidelijk herfst


Het werd een nieuw record, volgens mij. Of anders zeker eentje in de top 3. Een stofje wat kort na binnenkomst al verwerkt zou worden. Laatst bestelde ik bij Liesellove de nieuwe glitterstofjes en hoe verleidelijk, ik bestelde dit knappe stofje mee. Het naaien lag al enige tijd stil, maar nu ik weer gevonden heb hoe de machientjes aan te zetten, kriebelt het. Na de zoon, was jongste dochter aan de beurt. Eigenlijk had ik een ander stofje in gedachte voor een basicjurkje uit Stof voor Durf het Zelvers 2, maar daar had ik niet genoeg van. Veel passen en meten gisteravond, maar de lap stof werd er helaas niet groter van. Tot ik vanmorgen ineens bedacht dat ik dit stofje gister juist gewassen had en dat die ook zeker geschikt ging zijn. En gezien de print uitermate geschikt op moment van het naar buiten kijken.


Ik maakte dit jurkje al eens eerder (zie hier) en dat rokdeel eronder beviel me wel. Het prachtige herfststofje had de mouwtjes niet nodig, vond ik en dus liet ik die achterwege. Hij lijkt me mooier in combinatie met een mooi vestje en leuke kousjes of kousenbroek. 


Vanmorgen, na een hele tijd puzzelen, werden de patroondelen dan toch uit de stof geknipt. Uiteindelijk niet helemaal tevreden. Wat mij betreft had de achterkant van het rokdeel beter dienst gedaan als voorkant, maar hij besloot anders. Het voorpand vind ik nu te druk (door twee maal zelfde print) en de naad valt niet fraai op :( Het in elkaar steken ging eigenlijk vrij vlotjes, dus met een paar uurtjes kon ik genieten van het eindresultaat. Kleine muis was blij toen ze thuiskwam en het herfstafereel aan de kas zag hangen. Nog even doorpassen, iets korter maken en klaar!


Het weer liet helaas niet echt toe gezellige fotos buiten te maken, dus binnen maar enkele getrokken. Echt normaal doen was er niet bij, want mevrouwtje had geen zin. Betere dan dit zullen het voor nu dus niet zijn ;)

Stoer, was volgens haar de meest geschikte pose in haar nieuwe jurk ;)
Patroon: Stof voor Durf het Zelvers 2
Stof: Liesellove


5 opmerkingen:

 1. Heerlijk herfstjurkje! Die kleuren staan haar goed. Onwillige modellen, praat me er niet van... overweeg serieus om een paspop aan te schaffen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, die laatste foto, geniaal, toch?

  Mooi jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, die stoere foto's, ik ken dat. Wat een prachtig stofje gebruikte je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo herkenbaar, die stoere pose :-). Supermooi jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen