maandag 29 december 2014

Eerste Jackie

en ik gok zeker niet de laatste!

Eigenlijk hoef ik dat niet te gokken, zij het niet dat er al weken al een andere klaar is, op de knopen na. Zo was ook het geval met deze van de kleinste dame. Al weken geleden ronde ik het jasje af, enkel de knopen en de knoopsgaten moesten nog gedaan worden. Een klusje waar ik nogal tegenop zag, daar knoopsgaten maken hier nooit soepeltjes verloopt.

Eerste kerstdag waagde ik mij er dan toch aan. Het zou namelijk toch wel leuk zijn, mocht hij deze winter nog gedragen kunnen worden. Zonder al te kritisch te zijn maakte ik de knoopsgaten in de stof. Helse klus, want ik moest aardig aan de stof meetrekken, wilde ik de naald laten bewegen. Maar de volhouder wint en zodoende zaten er toch 'ineens' 3 knoopsgaten in. Nu enkel nog de knopen en 'voila'!!

Dat ik hem prachtig vond, wist ik al, maar nu mijn meisje hem aan heeft ben ik helemaal verliefd! Ik maakte voor haar een 110 en ondanks dat lengte wat langig is en de mouwen keurig over de hele handjes vallen, vind ik hem prima! Normaal draagt ze gemiddeld 98, dus aan een 110 beginnen was wel wat spannend, maar ik had de borstomtrek gemeten, zoals stond beschreven in de beschrijving en kwam toch echt op deze maat uit. Nou prima dus!

De stof, zowel buiten als binnenstof, is een supermatch. Wederom deed ik mijn inspiratie bij haar, al liet ik de kap achterwege :)
Patroon: Jackie van IeneMiene
Mantelstof: klijntje
Voering: Ella en Basiel

5 opmerkingen:

  1. Heel mooi! Aan een jasje heb ik me tot nu toe nog niet gewaagd, misschien toch maar eens proberen dan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi combinatie en de maat is prima. Het patroon valt inderdaad klein. Maar super resultaat. Nu lekker nagenieten van het prachtige resultaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, prachtig gemaakt zeg! Leuk om je blog te vinden via de Naaikrans 2.0 FB groep!

    BeantwoordenVerwijderen