woensdag 10 december 2014

Winters jurkje

Yes, weer een projectje kunnen afronden gisteravond. En wel eentje waar ik lichtelijk verliefd op ben. Het stofje an sich was al om van te smullen zodra het bij de preview van de nieuwe collectie van Soft Cactus getoond werd, des te meer toen het eenmaal in de brievenbus zat. En nu hij verwerkt is; hij is zo mooi!

Aangezien het met de rendiertjes een winters tafereeltje oogt, werd het de hoogste tijd er eens mee aan de gang te gaan. Ik kocht extra, aangezien ik in eerste instantie niet direct een plan had. Althans, ik zou beginnen met een jurkje voor de jongste en mocht de oudste dame zodanig overtuigd raken, zou er in ieder geval genoeg zijn voor nog iets voor haar.

Een ander iets om bij weg te smullen was het tweede deel van Stof voor Durf het Zelvers. Zoveel moois daar in! Ik koos deze keer dan ook voor een jurkje uit het tweede deel, al speelde ik wel op safe. Ik koos voor de eenvoudigste weg van voor- en achterpand. Puur omdat ik wist hoe ik dit op lekker tempo klaar zou kunnen spelen en ik wilde snel resultaat zien (ik zeg er maar niet bij dat ik niet zo fan van knopen zetten ben, dus die opties vielen af). Bovendien vind ik t stofje op zn mooist in eenvoud.

Voor mijn dametje van 3 tekende ik de 98 uit en die zit prima. Ik maakte er een rimpelrokje onder, gewoon omdat ik dat het leukste (en wederom) makkelijkste vind.

In gedachte zag ik de combi met het vestje en maillot al voor me en zo in het echt, blij!

Patroon: S.V.D.H.Z. 2
Stofje: Softcactus van bij Babarum
Vestje en maillot kocht ik bij Bel&Bo (veel uni kunnen kopen, super voor bij zulke jurkjes)

4 opmerkingen:

 1. Prachtig! Ik kan zien waarom je blij bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OOooooooooooh! Wat is ze mooi ingepakt! Een mooier cadeautje dan zo een prachtige dochter (met zo'n mooie kleertjes) kan jij dit jaar niet meer wensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe schattig is zij!!
  Dat stofje is heel mooi en de combinatie met haar kousjes en vestje is echt perfect.
  Je mag terecht tevreden zijn. :-)

  BeantwoordenVerwijderen