maandag 5 januari 2015

Paapiiiiii

Die prints, ik vind ze echt super!

Maakte eerder met de teckels al een Julia Sweater en ook deze bestelde ik die ronde al mee bij Liesellove. De kleuren zijn prachtig, weer eens wat anders voor in de winter en die monstertjes, geweldig toch?!

Toen ik bestelde had ik al een echt typisch winters jurkje voor ogen. Eentje met een coll en niet te strak, met grotere boordjes aan de mouwen. Dat laatste doe ik eigenlijk regelmatig, alleen toen waren het eenvoudige strakkere jurkjes en dat wilde ik nu eens niet.

Het patroon van de Cowl Neck Jumper had ik eigenlijk al een hele tijd in huis, maar ik maakte hem nooit. Net na aanschaf eens een poging ondernomen, maar toen al vrij snel bleek dat ie veel groter viel dan de maat aangaf, belandde hij met het teststofje ergens onderin de kast. Ik hield (en houd nog altijd) niet van te wijd, groot en soepig.

Toch wilde ik deze keer eens wat variatie en besloot hem nog eens een kans te geven. Printte het patroon opnieuw, plakte hem keurig aan elkaar en met mijn lijstje met de maten naast me, tekende ik hem nog eens uit. Zo kwam ik dus erg onlogisch uit op een kleinere maat dan ik zou denken, maar a le, ik wilde eentje die goed zou zitten, dus dan zou het toch echt moeten kloppen.

Dit projectje kende wat trubbels onderweg en al met al duurde het dus een tijdje eer hij helemaal af was. Had ik eerst nog zonder koordjes in gedachte, na de zoveelste passessie raakte ik ineens overtuigd dat dit toch echt bij dit patroon zou horen. En gisteravond nog 'even' dat vervelende klusje gedaan, koordjes maken.

Maar eindelijk geraakte hij dan af en ik vind hem echt tof! De kleur voor de boorden was natuurlijk niet heel moeilijk, kijkende naar de 2e overheersende kleur van de stof, naast het min.

Vanmorgen direct aangedaan, zodat we voor schooltijd nog even snel 2 foto's konden maken, zonder dat mevrouwtje zich er speciaal voor hoefde te verkleden. Iets te hoog 'cheese'-gehalte, maar goed. Ze ging er in ieder geval voor staan ;)

Mama tevreden en er gaan er meerdere volgen. Ook voor de oudere zus al eentje in gedachte met een ander super stofje!Patroon: Cowl Neck Jumper, Heidi and Finn
Stof: Paapii, gekocht bij Liesellove6 opmerkingen: