woensdag 5 november 2014

Play the piano

Toen de webshop Joyfits dit pianostofje langs liet komen op facebook, dacht ik meteen; Yes, die wil ik. Weer eens iets anders dan anders. Dus, eenmaal te koop, kocht ik hem. Had al direct het idee er een Julia Sweater van te maken. Deze maakte ik vorige week ook al voor haar en t model vind ik erg leuk staan.

In het echt bleek de stof ook leuk, alleen niet praktisch gedrukt op de stof (vind ik dan). De zwarte 'toetsen' liepen iets verder door dan de helft van de hele baan, dus er was veel minder wit. Nu wist ik wat ik het met voorpand wilde, maar dan zou ik toch ook net wat meer zwart willen dan wit..om het effect van de toetsen zichtbaarder te krijgen.

Dit betekende wel dat half de stof moest gaan knippen en dus aan de ene kant een onzinnig stuk overhield en aan de andere kant zou ook het achterpand niet meer kunnen. Even wat passen en meten en ik dacht geniaal te zijn door het achterpand dan ondersteboven te knippen. Dan zou het nog passen en de strepen bleven gelijk....

Uhu...tot ik beiden panden aan elkaar spelde...De zwarte en witte strepen zaten dus totaal niet doorlopen en ik begon enorm te twijfelen. Dat was wel de bedoeling (niet bij stil gestaan) en over het algemeen is dit toch ook het mooist.


Ik hakte de knoop door en legde hem aan de kant. Het achterpand zou dan maar zwart worden, want om nu nieuwe pianostof te bestellen zag ik niet zo zitten. Dan zou ik weer met een stuk blijven zitten. Zwarte tricot juist de kleur die niet meer in de kast lag, dus het project kwam in de wachtrij.

Gister kwamen weer veel nieuwe stofjes binnen, zo ook het zwart. Vandaag dus meteen maar verder gegaan, zodat ook deze de kast in zou kunnen i.p.v. dat deze maanden zou blijven liggen.

Het eindresultaat vind ik wel grappig (en het misstaat niet), maar ben een keer niet super enthousiast. Misschien omdat het kleur mist en eerlijk gezegd had ik het gevoel, tijdens het afwerken al, dat ik het meer iets voor oudere meiden zou vinden. 

Oordeel zelf:


Patroon: Julia Sweater van Compagnie M.
Stof: Joyfits1 opmerking:

  1. Ik vind hem super mooi.Ik kwam op jouw blog terecht toen je antwoord gaf over de Hoodie van Khadetjes.Bedankt,he.Ik ga je volgen

    BeantwoordenVerwijderen