maandag 3 november 2014

Op de boerderij

Wat lijkt me dat heerlijk...wonen op een boerderij! Aangezien dat hoogstwaarschijnlijk een droom zal blijven, moeten we het verlangen ernaar op een andere manier stillen ;) De kindjes zijn ook allemaal zot van dieren, dus dat het stofje (wat ik hier tegenkwam) hier goed terecht zou komen was zeker.
Éen probleem, ik had er niet direct een bestemming voor. Het was toch wel druk, het leek me niet meer echt geschikt voor de zoon en de jongste dame? Was het niet toch meer een jongensstofje?

De verleiding won het en nog zonder een concreet project in gedachte bestelde ik het mee. Ik neigde naar een jurkje met andere kleur mouwen voor de jongste, maar we zouden het gaan zien.

Bij binnenkomst was het de kleine muis die meteen riep: voor mij :) Helaas, de broer was te laat! Maar eerlijk is eerlijk, het stofje is geweldig en ondanks dat ik het niet direct een stof voor hem vind voor buitenshuis, was hij het er mee eens dat het een geweldige pyjama zou zijn. Dus mama bestelde meteen nog eens, want als ze echt graag eentje willen, dan doen we dat.

Het patroontje tekende ik zelf van een goedzittend jurkje. Al snel had ik door dat dit stofje geen andere kleur mouwen moest hebben, dus het werd gemaakt van enkel de diertjes. Bij de mouwen nog lichte twijfel hoe af te werken. Ik vind het er altijd wel lekker huiselijk uitzien als er boorden opstaan (ik deed dat hier ook al eens), dus voila, keuze gemaakt.


Eenvoudige zwarte legging eronder, meer heeft ie niet nodig, vind ik.


Hij lijkt wat kort, maar hij zit wat opgetild op haar buik. De lengte is prima voor de komende tijd.

Patroon: zelfgetekend
Stof: Klijntje2 opmerkingen: