dinsdag 28 oktober 2014

Nog een Julia

Vorige week maakte ik al mijn eerste Julia en die viel goed in de smaak, dat ik al snel bedacht dat ik er nog eentje ging maken. Heerlijk eenvoudig en snel in elkaar, daar hou ik van!

Dit stofje kocht ik van de zomer, omdat ik het zo fleurig vond. Eenmaal in huis had ik geen idee wat er mee te maken, dus het bleef onaangeroerd liggen. Toen ik met het eerste exemplaar van de Julia bezig was, bedacht ik me al tijdens het naaien dat deze streepjes zich ook uitstekend zouden lenen voor een vrolijk shirt. En inderdaad, in de komende donkere dagen zal deze lekker wat kleur brengen.


Eigenlijk was het de bedoeling om de boorden in een paarse (boord)stof te maken, maar zowel de boordstof als de gewone tricot bleken totaal niet te matchen met de paarse (wat eigenlijk meer blauwpaars is ondervond ik) streep op de stof. Dus meer uit nood dezelfde tricot gebruikt als het hele shirt. Toch wel leuk, bleek achteraf! En de streepjes lopen mooi in elkaar over wat een grappig effect geeft.


Grote zus was toen ik de stof aan het knippen was ook al gecharmeerd voor de stof dus waarschijnlijk zal ik vandaag of morgen nog maar eens een stuk bestellen. Denk wel dat ik bij haar de zakken er bij ga doen en wat ga spelen met andere kleuren. Maargoed, dat zien we dan wel.


Patroon: Juia Sweater van Compagnie M.
Stof: Joyfits2 opmerkingen:

  1. Hey! Ik heb hier ook 2 juffrouwtjes van 3 en 7 rondlopen (de jongste steevast met dezelfde staartjes als op de foto's hierboven). Heel erg leuk, die Julia Sweater, denk dat ik datpatroontje ook maar even ga bestellen voor mijn meiden.

    BeantwoordenVerwijderen