zondag 6 april 2014

Koetje Boeeeeee

Al heel lang ligt er een mega stapel katoentjes in mn stoffenkast. Eenvoudige, van het in het begin van mijn 'naai-carrière', maar ook designerstofjes die ik gewoon te mooi vond om ze niet te bestellen. Als ik alle mooie creaties altijd voorbij zie komen, van de doodeenvoudige jurkjes in katoen, zie ik mijn eigen eindresultaten helemaal voor me. Zij het niet, dat ik het idee heb dat tricot kleding mijn kindjes, met name de dames, het beste staat. Vandaar ook dat ik er nooit aan begon...

Maar...nu de zomer, althans het mooiere weer, weer nadert, wilde ik toch weer eens een nieuwe poging ondernemen om mij toch aan de katoen te wagen. Niet te veel zwierezwaai (want dat is echt tegenovergesteld van sporty), maar het jurkje van Stof Voor Durf Het Zelvers zou toch wel moeten lukken. Al 2 keer eerder maakte ik dit model, alleen toen koos ik als rokdeel voor de rimpelrok. Deze keer was ik van plan om het een eenvoudige Alijn te houden.

Toen ik het koeienstofje voor de eerste keer zag, wist ik direct dat ie super zou zijn voor de jongste muis. Ik vond het stofje gewoon leuk en zag er minder snel de oudste van bijna 7 in rondrennen. De jongste is ruim 2,5 en zit normaal in 86/92. Het patroon nam ik over in maat 98, want ik wist dat het smal/klein viel. Nu zijn onze meiden niet heel smalletjes, dus het bleek absoluut de goeie keuze.

Nadat ik het bovenstuk klaar had, inclusief de worsteling met de blinderits (deze zette ik al eens paar keer eerder en toen zaten ze er toch echt netter in als nu), kwam ik er achter dat ik te kort zou komen voor het rokdeel. Oeps! Ik dacht dat ik met een halve meter toe moest komen, maar het rokdeel paste er toch echt niet op.


Dus...belande hij voor enkele dagen eenzaam op mijn naaitafel en waren er geen vorderingenm eer. Tot ik op een avond ineens de ingeving kreeg; moet dat rokdeel wel de hele lengte zijn, want het is een maat groter, maar de lengte van 98cm haalt ze nog lang niet. Na het patroon in lengte vergeleken te hebben met een goedzittend jurkje, bleek dat met een beetje puzzelen en door af te werken met een kleine zoom, het nèt zou moeten kunnen.

En jawel...de volgende zal ietsjes langer worden met een grotere zoom (ik weet nu hoeveel ik nodig heb), maar al met al zijn we blij met het eindresultaat!Patroon: S.V.D.H.Z.
Stof: Klijntje

3 opmerkingen:

  1. Toen ik de foto zag van het bovenstuk dacht ik 'oei zo druk'. Maar dan het geheel met dochter erin... wauw gewaagd en prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt prachtig! Ik volg Karla hierboven :)

    BeantwoordenVerwijderen