dinsdag 22 april 2014

Om van te leren...

Normaal zijn wij eigenlijk van de tricot en blijven de katoentjes liggen. Waarom? Omdat ik het idee heb dat mijn meiden en knul eigenlijk meer het typje tricot zijn. Het staat ze mooier, past meer bij ze en denk dat ze het ook lekkerder vinden zitten.

Tot de stoffen van Soft Cactus online kwamen! Prachtige voorbeelden zag ik langskomen, o.a. bij haar en ik moest en zou ze hebben. Dus mijn eerste bestelling was snel gemaakt. Nouja snel...meerdere stofjes zagen mijn winkelmandje, maar moesten toch nog even wachten.

Het stofje van het jurkje wat ik maakte blonk er meteen wel uit. Lekker fris, heerlijk zomers. Niet alleen de prent en kleuren, maar ook het stof zelf natuurlijk! De keuze was dan ook snel gemaakt met welk stofje ik zou beginnen.

Omdat ik nog weinig zwierige jurkjes ervaring heb, besloot ik om met het eenvoudige basisjurkje van S.V.D.H.Z. te beginnen. Vorig jaar maakte ik al de 122-128 en ik had het idee dat deze te strak was, dus tekende ik vol enthousiasme de 134. Met evenveel enthousiasme knipte ik de stof en zette ik het jurkje (op het omzomen aan onderkant) in elkaar. Niet tevreden..Het flubberde net boven dr billen en ik was niet overtuigd. Toch nog maar eens de jurkjes van vorig jaar passen en eigenlijk, zonder hempje of iets, ging dat prima. Dochterlief kon nog ademen en zei dat ie prima zat!

Ik vond hem iets strak onder de arm, dus bij het tekenen van de kleinere maat, maakte ik de oksel iets ruimer door stiekem over te gaan naar het lijntje van de nog kleinere maat. Hierdoor zou de oksel iets groter worden en ik gokte dat het goed zou zijn. Nu vind ik de jurkjes vaak erg aansluitend en naar mijn idee zou de katoenpoging beter slagen als ik het iets minder statig zou maken, dus ik maakte zowel op het achter- als voorpand de halsopening een stuk lager.

Toen moest ik alles nog lostornen (grr, rotwerk) en alles opnieuw knippen. Ach, zo gebeurd. Inmiddels had ik ook een blinderitsvoet aangeschaft, dus zelfs de rits zou er nog netter in komen te zitten! Het rokdeel was natuurlijk in elkaar gezet als 134, dus iets wat te breed voor het bovendeel. Ik vouwde de rok en in het midden stikte ik een plooi van 5cm. Ach, werd er lui van en had geen zin dit nog los te maken. Helemaal het gewenste resultaat gaf het niet, maar echt opvallen zou het waarschijnlijk ook niet doen. Ik had uiteindelijk ook maar 1 cm omtezomen, dus dat ging net. Korter moest het absoluut niet worden namelijk.

Conclusie; super content met het stofje, eigenlijk (moet wel wennen) gaat het katoen prima bij de grootste dame, maar ik weet nu wel voor een volgend jurkje hoe ik dingen níet moet doen. Het werd dus meer een testjurkje :) (maar ik heb al plenty ideeën en nog meer stofjes in de kast, dus zal wel goedkomen, toch?!)


Stof van Soft Cactus
Basispatroon uit Stof voor Durf het Zelvers

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het een super vrolijk zomerkleedje geworden. En het staat je dochter heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen