maandag 17 maart 2014

Diep in de oceaan...

vind je prachtige taferelen zoals op het 2e zomershirtje die ik voor zoonlief maakte!

Toen ik de stof voorbij zag komen op het blog van één van mijn favoriete stofjessites, (hier), had ik meteen in mijn hoofd dat ik ook zo'n shirtje wilde. In eerste instantie zou ik hem ook met donkerblauw maken, maar toen ik de stof eenmaal in mijn handen had, bedacht ik me dat het wel zomerser kon. In mijn stoffenkast had ik nog geel liggen en aangezien dit ook in de stof zit, leek me dit een super match.

Voor een patroon was het nog even zoeken in de ottobres. Ik wilde ook graag een raglan en vond er eentje in de Ottobre 3/2012. Hoe dit shirtje hoorde te zitten, was mij niet duidelijk, want de hele maatvoering was totaal niet naar het zin (volgens mij is het een raar kort en breed model). Ik gebruikte als vergelijkingsmateriaal weer een nieuw ruimzittend shirt en ontdekte dat ik voor de lengte maat 128 van het patroon nodig had, maar voor de breedte 104. Dus tekende ik die lijnen maar over op mijn patroonpapier, volgens de maten die overeenkwamen met het shirt.

Daarna was het slechts nog in elkaar zetten. Echter tussen knippen en vaststikken zat toch zeker nog een week. Tsja mooi weer, plannen voor de tuin, dan ligt het wel eens stil. Tussen de bedrijven door steeds een stukje en vanmiddag maakte ik hem af. Enkel de mouwen en onderkant nog omstikken en een halsboordje, welke ik maakte van donkerblauwe tricot.

Hij is nog wat ruim, wat vooral te zien is doordat de visjesstof viscose is en dus wat flubberiger valt, maar we zijn content met het eindresultaat! Laat de zomer maar komen :)
Aangepast patroon.....uit Ottobre 3/2012
Vissenstof en donkerblauwe tricot gekocht bij Klijntje
Gele tricot kocht ik op de markt.

7 opmerkingen:

 1. Komt precies recht uit de winkel, super mooi. Blij dat je voor het geel gegaan bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk! Hij poseert precies graag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O geweldig! Maar dit voorpand is toch katoen of zit er toch stretch in? Draagt dat wel lekker? Ik zie dat de post al is van april, zou u het adviseren om een shirt op deze manier te maken? Ik heb ook een soortgelijk project in gedachten, maar durf er eigenlijk niet aan te beginnen. Ik heb een vrij duur lapje en ik ben bang dat ik het verpest. Dat zijn hoofd er niet door past ofzo.
  Sorry, anoniem, maar ik weet niet hoe ik me aan moet melden.

  Met vriendelijke groet,

  Ilonka Traas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Ilonka,
   Excuseer voor mijn late reactie. Ik was een tijdje niet actief op mijn blog. Heb dan ook geen idee of mijn antwoord nog nut gaat hebben, maar het gehele shirt bestaat uit tricot! Dus ook de visjesstof is gewoon van tricot. Weliswaar een dunne variant met viscose, maar het rekt gewoon mee. Met katoen zou ik niet zo snel doen. lijkt mij persoonlijk niet prettig dragen en je zult sowieso ook een manier moeten bedenken om het hoofd er goed in te krijgen. Ben erg benieuwd of het al gelukt is of naar je eindresultaat! Groet Melanie

   Verwijderen