donderdag 4 februari 2016

Een Cocoon Dress voor de stapel

De stapel van hoogstwaarschijnlijk nooit te dragen kledingstukken.


Zoooo spijtig, want de kleur is zo tof! Staat haar prachtig, maar die ruffles hè. Wat deed ik toch fout...


Laatst zag ik bij haar de cocoon dress voorbij komen, inclusief ruffles en ik besloot dat ik het patroontje toch wel leuk vond. Maandag bestelde ik hem dan toch en (nog nooit eerder gebeurd) de volgende dag begon ik er aan. Eenvoudig, met een mooi sweatstofje. Ook de ruffles werden uit de stof geknipt en zoals ook zij beschreef in haar blog; ik voerde ze. Bij het lezen vond ik dat een goed idee, aangezien je anders tegen de verkeerde kant van de stof aan zit te koekeloeren. Niet mijn voorkeur!

Geen zin om te passen...
Nauwkeurig volgende ik de stappen, het rimpelen van de ruffles ging goed, het aan elkaar zetten vergde wat nauwkeurigheid en gemopper..euh getorn...maar t lukte. Zelfs het omzomen ging als en speer en wat was mama tevreden met het eindresultaat.

en nog steeds niet...
Tot....dochterlief hem aandeed. Buiten het feit dat de achterflap ietsjes korter had gemogen, waren die ruffles het toch echt niet. Zo op tafel was het eindresultaat prima, maar eenmaal aan lijken die dingen wel vleugels, rechtopstaan en niet netjes te krijgen, zodat het een leuk geheel wordt. Hoe deed zij dat uit mijn voorbeeld dan?? Daar zitten ze zoals het hoort, mooi plat over de mouw, leuk extra detail.

Vermoeiend..mopperen en foto's maken..
In overweging ze er uit te halen, maar tornen (vooral overlocktgestickt) is niet bepaald een hobby, dus ik ben bang dat hij op de stapel beland van items die we niet dragen. Tot groot ongenoegen, want ik vind hem verder super.

Help, wat ging er mis?? (De voering is enkel dunne tricot, dus zou het niet aan moeten kunnen liggen)


Stof; sweater van de stofjesmarkt
Patroon; Cocoon Dress van Groovy baby and mama


12 opmerkingen:

 1. Zo op het eerste zicht zien de ruffles bij jouw versie er veel groter uit, misschien doet dat iets? En helpt het niet als je de schoudernaad binnenin richting hals strijkt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zijn groter..las bij haar dat ze de naadwaarde was vergeten ivm t voeren..maar ze hadden flink kleiner gemogen..Heb ze gestreken..maar door dikke stof blijft dat al niet goed zitten en t hielp weinig.. :(

   Verwijderen
 2. Ik vind het haar wel leuk staan ...Heb je de merkpunten waartussen de ruffles aangezet moeten worden aangeduid, want volgens mij staan ze gewoon een beetje te veel 'geruffled' (of hoe zeg je dat) ... Prachtige kleur wel !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Buiten de grote ruffles vind ik het wel goed meevallen hoor! Zo zonde als die niet zou gedragen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh wat zonde! De ruffles lijken inderdaad wat te groot. Lijkt het nu of de ruffles en mouw iets over de schouder beginnen? Misschien dat er mee te maken heeft? Of misschien dat deze sweaterstof net te dik voor voeren was?Kun je de ruffles nig loshalen of kleiner maken? Soms is het echt een raadsel dat naaien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zitten gewoon in de schoudernaad en is de grootte vh patroon, haha..Lostornen kan, maar daar heb ik een piephekel aan + heel de mouw moet er dan uit..dus dat gaat blijven liggen, weet ik nu al ;)

   Verwijderen
 5. Heeft het patroondeel van de ruffles een ronde en een rechte kant? Zoals bij sommige kapmouwtjes?
  Dan heb je er misschien met de verkeerde kant aan gezet?
  Kleiner knippen en met de lock een rolzoompje erin maken misschien. Als het anders toch op de stapel nooit gedragen belandt is er niets verloren als het niet lukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kan het niet op twee plekje vastgestikt worden op de mouwen, zodat het platter komt te liggen? Even proberen met twee speldjes aan de voor en achterkant (4 speldjes dus...). Het kleurtje staat haar práchtig! Vind die halfronde achterkant ook erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige kleur inderdaad! Sweaterstof en dan voeren kan inderdaad een beetje dik zijn, maar ik rimpelde eerst de gebogen kant van het ruffletje, terwijl je de rechte kan moet rimpelen (of was het nou andersom ;-)). Dan krijg je natuurlijk ook een ander resultaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig, mr idd ze zijn te groot. Kun je ze ér niet van tussen halen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou proberen ze wat platter te strijken en dan met een paar kleine stikseltjes aan de mouw vastzetten..

  Vind het wel echt een heel mooi jurkje en de kleur staat haar ook zo mooi..

  BeantwoordenVerwijderen