maandag 9 november 2015

Een blij meisje!


O, die stofjes, ik kan er geen genoeg van krijgen. Wij allemaal niet eigenlijk! De jongste heeft er ook nog wat stofjes van liggen, al in de kast of nog onbewerkt, dus ik was blij toen de oudste dochter deze goedkeurde. Bestellen dus!Voor haar maakte ik nog geen patroon van Sofilantjes, dus ik besloot er de Otium van te maken. Deze maakte ik al eerder (zie hier en hier) voor kleine zus, maar dan in de eenvoudige variant. Niet dat deze variatie nu zo ingewikkeld is, maar net even wat meer detail. 


Eigenlijk hoort er op de rug een grote strik te zitten, maar door een blijvende twijfel of dat iets voor hier ging zijn en door gebrek aan stof, besloot ik uiteindelijk (toen hij in elkaar zat), deze achterwege te laten. Wel was daar enige angst dat hij zou gaan schouderglijden en toen was daar plots 'de ingeving'. 


Van dezelfde okergele tricot als waar ik de boorden van maakten, maakte ik 2 touwtjes die ik op zo'n 4cm van de schoudernaden vaststikte. Voilá, toch een strik, maar dan meer passend bij ons!!


Ik vind het model haar geweldig staan. Het maakt haar wat ouwerlijk, wat helemaal niet erg is als ik bedenk dat mijn dametje al ruim de 8 is gepasseerd. Hij valt ook mooi wat langer. Hier gaan er nog meerderen van volgen hoor, dat hebben we al besloten!


Patroon: Otium van Sofilantjes
Stof: de panda's van bij Bellelien
okergele tricot van bij Cas en Nina


4 opmerkingen: