zaterdag 13 juni 2015

Een echt zomerjurkje #1

Dit stofje was er zo een, die móest ik hebben zodra ik hem vorig jaar bij Liesellove zag passeren. Nog niet direct een idee wat ik er van ging maken en toen ik vorige zomer een naaidip had, is ie de kast uiteindelijk niet eens uit geweest. Spijtig, want ik vind hem nog altijd op en top vakantiesfeer uitstralen

.
Inmiddels zit ik aardig in de naaimodus en de ideeen vliegen door mn hoofd. Gelukkig ook zin om er aan te beginnen en van de week vond ik het tijd worden. Ik trok de caravans uit de kast, pakte elastiek en had bijna mn schaar er in gezet, totdat...Neeeeee, niet weer die twijfel :( Overtuigd begon ik bijna aan een rimpelrokje, maar een jurkje zou misschien ook wel tof zijn. Gister hakte ik de twijfelknoop door en ik besloot voor een zomerjurkje te gaan, Ik tekende de bovenkant van een topje, legde het bovendeel van het basisjurkje uit SVDHZ erbij om enigszins de lijn onder de oksel en breedte te bepalen en het rokdeel uit datzelfde boek om de onderkant door te trekken.


De biais maakte ik zelf van rood katoen. Snel gedaan en wel zo stevig i.p.v. gewone biais (bovendien had ik dat laatste ook niet in huis en ik ga altijd liever gewoon door ;) ), leek mij. 


In de haast naar resultaat vergat ik dat er misschien wel eens een rits in had gemoeten, het halsgedeelte te breed zou zijn en dat het patroondeel van de rok volgens mij niet de goede was en hij te strak zou zijn.


Gelukkig past ie net over haar bips (aandoen met beleid), is het bij de hals net te doen en na het inkorten van de onderkant valt het 'te strak'-zijn gelukkig goed. 
Er is goed in te spelen! (ik weet meteen waar de verbeterpunten in het vervolgexemplaar zitten..) 

Patroon: zelfgetekend
Stof: Liesellove4 opmerkingen:

  1. Die caravannekes zijn inderdaad heel tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker zomers, een echt vakantiestofje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van dat twijfelen heb ik nu eens geen last ;). Gelukkig luisterde je niet naar het stemmetje, want het is een zalig zomerjurkje geworden.

    BeantwoordenVerwijderen