zondag 21 juni 2015

Van ver af een leuk halterjurkje..

...maar van dichtbij..grr...


 Het lijkt wel of iets me wil duidelijk maken weg te blijven van mijn machientje. Juist terwijl mijn handen en hoofd niks liever willen dan rap aan de gang te gaan en mn to-do list een koppie kleiner te maken. Het gebeurt de laatste tijd regelmatiger dat ik niet tevreden ben met het eindresultaat (+ de weg ernaartoe) en dit frustreert, kan ik u zeggen!


De middag was het zelfs zo erg dat enkel zachtjes mopperen er niet meer bij was. Het liefst had ik het hele goedje in een hoek geploft en hard weggelopen, zij het niet dat ik hem móest afmaken van mezelf, zodat ik snel aan iets anders kon beginnen. 

Dochter wilde graag een halterjurkje en gezien t lage aantal in haar kast (zeg maar zero) en het, als het goed is, aankomende warme zomerweer, leek het mij een prima idee. Het stofje kocht ik al een tijdje geleden bij Klijntje en leende zich uitstekend voor een heerlijk zomers gevoel met zo min mogelijk stof aan het lijf en de warme zon op de huid. Dat oranje het contrast zou worden bij de bandjes had ik ook snel besloten, maar toen...


Patroon tekende ik zelf. Ik gebruikte de halslijn van een hemdje en verlengde dit, ietwat uitlopend, tot een jurkje. Op de rug maakte ik het rugpand 2 cm hoger, zodat ik dat kon gebruiken als tunneltje voor een smal elastiek. Dit om het op de rug mooi aangesloten te houden (ik hou niet van gapende, laaghangende rugdelen ;) )


Laten we het er op houden dat ik voortaan toch maar de moeite ga nemen om elastisch biais te kopen, óf ik laat halterjurkjes voortaan achterwege. Al denk ik dat de meisjes daar niet blij mee zullen zijn. Misschien een ander model dan. 

Ach het houdt ons van de straat en het eindresultaat is van veraf zoals het bedoeld was :)

Patroon: zelfgetekend
Stof: Klijntje

4 opmerkingen:

 1. Ik vind het een super jurkje! Vind het gaaf dat je hier je ei zo in kwijt kan en dat je zelf de patronen tekent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo lijkt het toch ok en zolang je dochter het maar graag draagt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op de foto's lijkt het nochtans perfect hoor. Jammer dat je er zelf niet tevreden over bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt mij toch een heel mooi jurkje!! De dochter zal er zeker veel plezier aan beleven

  BeantwoordenVerwijderen