maandag 8 juni 2015

Een toepasselijke Birdie Blouse

Een tijdje terug postte Liesellove op haar facebookpagina een referentie naar een blog van vorige zomer. De foto sprak mij direct aan, dus ik dook het oude blog op. "Een kledingstuk voor dagen dat je niet graag je lijf accentueert..." Na 3 zwangerschappen en nog meer restant aan kiloos aan mijn lijfje hangen, spraak deze zin mij erg aan. Al geloof ik, nu achteraf, dat ik deze ietwat verkeerd heb opgevat. Ok, hij accentueert niet, maar ik verwachtte enige verdoezeling, maar ben er nog niet over uit of het dat nu wel doet........


Anyway, bij het lezen van de blog geloofde ik daar nog heilig in, dus ik kreeg spontaan weer zin om eens iets voor mezelf te maken. Het patroon van de Birdie Blouse zou een eenvoudig exemplaar zijn, die zij geleend had van haar, wat mij nog enthousiaster maakte! Hij zag er super uit.


Bij eerstgenoemde bestelde ik twee mooie stofjes, waaronder deze (hoe toepasselijk) 'Bye Bye Birdie Blush' van Atelier Brunette, die me geschikt leken en afgelopen week was het dan zover. Ik tekende het patroon uit en wilde eerst eens een proefexemplaar maken om te zien of de maat uit het blog ook voor mij goed zou zijn. Pas bij het knippen drong door dat ik wel erg stugge stof koos en inderdaad, bij het doorpassen zat het totaal niet lekker bij de hals. Voor de rest leek de maat goed, dus vandaag besloot ik in mijn mooie stofje te gaan knippen!


Een eenvoudig patroon bleek het zeker, want het zat nu nog sneller in elkaar dan vorige week. De hals zat een stuk beter en.......hmm....echt verdoezelen van mijn 'zwembandjes' doet hij toch niet echt...Te positief opgevat, ben ik bang!


Ik maakte zelf eerst wat foto's in de spiegel, met het idee de dochter 's middags in de tuin eens een fotosessie te laten maken. Echt plakken op de foto deed ik niet, want ik vond er maar 2 toonbaar naar mijn zin.


Maar ach...er is te zien waar het omgaat, toch?! ;) Ik verwacht dat er nog wel meerdere varianten gaan volgen, want ik vind het model erg leuk. Wellicht dat iets verlengen wat beter is, zodat het elastiek wat lager valt of juist het bovenstuk iets verder over het elastiek valt.

Patroon: Birdy Blouse volgens Mama Saartje
Stof: Atelier Brunette van bij Liesellove
4 opmerkingen:

 1. Ziet er mooi uit! Lijkt me zalig om te dragen, vooral met die warme dagen (die hopelijk nog meer komen...) Misschien is elastiek er uit halen ook een optie? Dan valt je taille wat meer op, want zo te zien heb je die wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie blouse in een erg mooi stofje! Ik zou inderdaad ook iets doen met die elastiek. Misschien weglaten of iets lager laten komen, maar in elk geval staat de blouse je erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap bloesje, de elastiek zou ik inderdaad iets lager laten komen in een volgende versie.
  Zelf zou ik de hele tijd aan het trekken zijn, denk ik...
  Het staat je wel prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Ik zou de elastiek de volgende keer weglaten. Foto's van selfish sewing zijn vaak moeilijker dan het naaien zelf, niet ;-) De laatste keer probeerde ik het fototoestel op een stapel boeken op tafel en dan de zelfontspanner, dat lukt ook wel redelijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen