maandag 4 mei 2015

Zomer!!

Althans...het jurkje dan. De eerste dit jaar en hopelijk zullen er nog velen volgen. Als nu dan het weet ook nog goed mee gaat werken voor een maandje of 6, dan zijn wij helemaal tevreden!Of dat op kort termijn gebeuren zal, zal de tijd ons moeten uitwijzen. Aan ons verlangen ernaar zal het in ieder geval niet liggen.


Het stofje kocht ik vorig jaar al bij Halsoverkop, geweldige site met toffe retro stoffen. De stiertjes waren er in meerdere varianten, eentje verwerkte ik er al voor mezelf hier, en van de drie die er nog in de stoffenkast lagen wilde de oudste dochter dolgraag van deze frisse groene een zomerjurkje.


Het patroon tekende ik zelf over en o, o, wat dom...ik dacht slim te zijn het over te nemen van een goedzittend winterjurkje en dan de mouwen weg te laten. Hoe kon ik er niet aan denken dat dat bij de mouwen natuurlijk nooit naar het zin zou gaan zitten. En inderdaad, ik hoefde enkel de hals nog af te werken, even een pasmomentje en *ships*, niet goed...


Ik zag de bui al hangen...deze ging op de stapel belanden van dingen waar enthousiast aan begonnen werd (al twijfelde ik hier erg lang voor ik mn schaar er inzette), uiteindelijk ergens niet goed ging en daar dus voorlopig zou blijven vertoeven. Maar ik nam een zomerjurkje uit de kast, vergeleek bij de mouwen en knipte ze redelijk overeenkomstig. Ook de hals ging meteen een flink stuk dieper. Nog even afwerken (en dan dus ook weer niet opletten hoe breed de schouderbandjes zijn, grr) en klaar.


Absoluut niet tevreden met de hele afwerking, want normaal ben ik aardig precies, maar kon er weinig anders nog van maken. Ben al blij dat ik het afmaakte en nog veel belangrijker, de dame is blij met haar zomerjurkje. Ze zei ook, toen ie klaar was:

"Mama, we gaan wel buiten foto's maken he, het is toch een zomerjurkje?!"


Patroon; zelfgetekend

Stof: Hasloverkop


3 opmerkingen:

  1. Een leuk kleedje dat hier bij mijn dochters zeker ook in de smaak zou vallen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er een super zomerjurkje uit, je dochter straalt alvast en daarvoor doe je het toch hé :)

    BeantwoordenVerwijderen