woensdag 20 mei 2015

Gelockt...euh, gelukt!

Al maanden geleden kocht ik er eentje en hetzelfde aantal maanden stond hij in een doos in mijn naaikamertje. Enkele weken geleden was het zover. Het was de tijd ervoor, ik kon me niet voorstellen dat dat inrijgen en gebruiken zo ingewikkeld zou zijn, dus wilde ik het nu wel eens proberen. Yes, wat ben ik blij, enige filmpjes op youtube later, vloog het eerste staartje er uit hoor. Zoals vaak kan ik het dan niet laten meteen een stap verder te gaan en dus begon ik aan een shirt. In een korte tijd zat hij in elkaar. Ok, hij moet nog de boorden krijgen en hangt dus nog altijd over de stoel, 
maar...het is zo heerlijk om met dat ding te werken! Wat een vooruitgang :)Toen ik deze stof van Andrea Lauren zag bij Lolika, wist ik direct dat hij in huis zou komen. De oudste dochter vond hem net zo super en zij wilde er wel net zo'n lekkere sweater van als kleine zus, die ik kort geleden maakte. Helemaal goed! Een eenvoudig, vlug project en daar hou ik van. Dus toen hij maandag arriveerden, ging hij met alle andere nieuwe stofjes de wasmachine in, wapperen aan de waslijn om dinsdag geknipt te worden. Ik koos weer voor de kaptrui uit SVDHZ 1, vertrouwd en mooi patroon.


Met mijn nieuwe wondermachientje zaten de patroondelen binnen korte tijd in een. Vanmorgen zette ik de boorden er op en voila! Dochter was er blij mee en mama minstens zo.


Voor foto's doken we de tuin in, waar de regen eindelijk weggejaagd was door blauwe lucht, witte wolken en zon! Kleine ronde, wat vertoef ik daar toch graag. Blij dat het weer weer beter wordt de komende dagen. Laat de temperatuur maar stijgen en de zon zijn uren maken :)
  
 Patroon: Kaptrui zonder kap uit SVDHZ 1
Stof: Geometric panda van Andrea lauren van bij Lolika
5 opmerkingen:

 1. Een hele leuke trui! Daar zal ze nog veel plezier aan beleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke trui! Het duurde bij mij wel even voor mijn lock en ik vrienden waren, maar zou nu niet meer zonder willen. Voor je het weet zit je net zo verliefd naar de mooie afwerking aan de binnenkant van je creaties te kijken als de buitenkant ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zal ik verklappen dat ik dat direct al deed...die prachtige profi afwerking aan de binnenkant bewonderen, haha. Ik hou ervan :)

   Verwijderen
 3. Mooie trui! Eens je een overlock gewoon bent, kan je niet meer zonder. Veel plezier ermee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die zul je heel snel gewoon worden hoor, die overlock. Ik zou hem niet meer kunnen missen. Ik maakte er net ook nog zo'n kaptrui mee.

  BeantwoordenVerwijderen