vrijdag 22 mei 2015

Een jurkje met een verhaal


Eindelijk bestelde ik de Candy jurk, althans, de editie van LMV waar hij in stond. En zowaar tekende ik eens vlot een patroon over uit een tijdschrift. Normaal bestel ik en laat ik het vervolgens tijden liggen, als ik er uberhaupt al eens aan begin.Het stofje bestelde ik bij Cas en Nina en vroeg er om om snel bewerkt te worden. De candyjurk met dit stofje kwam ik al ergens in blogland tegen, dus bij bestelling wist ik waar hij voor gebruikt zou worden. En zowaar, dat gebeurde ook (is namelijk niet altijd, herkenbaar?)

Ik tekende voor mijn kleinste dame de 104 uit en verlengde het rokdeel tot 110. Ik hou niet van pittig en het leek me in de 104 toch echt vrij kort te vallen. In de omschrijving stond tot mijn verbazing nog 2cm zoom bijknippen, terwijl ik dacht dat dat alles onafgewerkt zou blijven. Eigen keuze uiteraard en ik denk dat ik het onafgewerkt laat. Vind het wel wat hebben, toch?!Wat een geweldig leuk patroontje en heerlijk eenvoudig (daar hou ik helemaal van) en daar ging het de mist in...Ik denk; die maak ik even tussen de bedrijven door, heb ik in ieder geval weer iets van mn lijsje af, wat betekent een shot voldoening voor de mama.


En toen begon het verhaal...

Stap 1; maak de knoopsgaten in het bovenpand. Daar hield het al op. Vlekken op het geknipte voorpand. Neeeee...meteen met een was de machien in gegooid (ingesmeerd met wonderspul natuurlijk, want het moet er wel uit), daarna met een klein handje sokken de droger in en pfieuh....het leek er toch echt uit te zijn, niet gekrompen (was al in droogkast geweest) en nog dezelfde kleur. Dus, rokdeel al gemaakt, dan nu eindelijk aan bovenstuk beginnen.

Vervolgens rok- en bovendeel aan elkaar...2 spelden vast...Oeioei, de knoopsgaten moeten nog..En los! Nou vol goede moed begonnen...stof ging er niet goed doorheen, dus verpest knoopsgat :( Nee....en hij was verder bijna klaar. Hele tijd zitten prullen om het los te tornen, maar laat me u vertellen; een knoopsgat, dat valt niet los te tornen, dat was uiteindelijk duidelijk. Maar, bedacht ik me, er moet toch een knoopsgat in. Ok, dan maar 2 gleufjes knippen, waarvan 1 op de lelijke streep van de mislukte poging. Pfieuh, ook dat 'opgelost'.Vol frisse moed alsnog beiden delen aan elkaar stikken...goeie kant naar beneden, hup, onder mn naaimachientje door. Dat ook gebeurd...Goedkeren en 'lap'...er zat nog een lichtgrijs spoeltje in, bij gebrek aan zin om mn (natuurlijk net bij dat ene stuk nog te gebruiken) witte spoel te 'vullen'. Het tunneltje was dus grijzig aan de voorkant. Nou vooruit..we doet het er mee...Uiteindelijk niet heel opvallend, maar wel slordig, grr...(les geleerd => voortaan vul ik toch de spoeltjes maar direct).

'S avonds enkel de mouwtjes er nog aan en YES, hij is leuk!! Niet enkel de stof, maar ook het patroontje (en dan te bedenken dat ik er in eerste instantie niet zo weg van was). Hier gaan er nog meerdere van volgen, zowel voor kleine als voor grote dame!

Patroon: Candy jurk van La Maison Victor
Stof: Pandaberen van Andres Lauren, Cas en Nina


5 opmerkingen:

 1. De jurk is super leuk geworden! Vind ik toffer dan de vele truien die ik met die stof al voorbij heb zien komen. En op de foto's valt het hindernissenparcours absoluut niet te zien! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha, heerlijk zoals je het beschrijft...... Herkenbaar! Wel een geweldig jurkje! Die stof is fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk zo on af gewerkt! Begrijp ik nu goed dat je de knoopsgaten dus ook niet hebt afgewerkt? Moet dan toch ook kunnen lijkt mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Ik wil er ook ooit eens aan beginnen, de candy...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 't Is een heel tof patroontje hé, ik maakte het onlangs ook voor de eerste keer. En tja, dat parcours met hindernissen, ik denk dat we dat allemaal kennen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen