maandag 25 november 2013

en grote bloemen..

Dit weekend was het even nodig twee projecten af te maken, zodat ik deze uit mijn hoofd kan halen en ruimte kon maken voor nieuwe ideeën.

De eerste liet ik u vanmorgen hier al zien. De tweede is eigenlijk overeenkomstig. Ik gebruikte eveneens het patroon Cowl Neck Jumper van Heidi and Finn. De panden ook hier 5cm versmald en de kraag aangepast.

Dit zou een wat sjiekere versie worden. Enkele dagen daarvoor 'ontdekte' ik de jurk van IeneMiene en die vond en vind ik nog steeds geweldig. Ik besloot enkele aspecten over te nemen. Althans..een poging te wagen, daar het mijn eerste keer was.

Zo maakte ik ook de flapjes in de taille en de mouwboorden. Beiden werkte ik af met paspelband, wat ik even snel maakte van een stukje rode tricot met een oude veter. De rode knopen zaten toevallig in het enorme blik vol knopen, welke ik enkele weken daarvoor van een oude buur van de schoonmams kreeg.

 
 
De kraag maakte ik in eerste instantie zoals het patroon bedoeld is, maar dit viel niet zo in de smaak. Dus eraf gehaald en een nieuwe kraag gemaakt. Deze maakte ik zo breed als de hals, zo hoog als me mooi leek en ik voerde hem, net als het andere bloemetjesjurkje, met rode tricot. Verschil tussen beide kragen is, dat ik in deze kraag 2 knoopsgaten naaide, zodat dochterlief hem met een koordje lekker aan kan trekken. Heerlijk warm, dacht ik zo!
 
Als ik eerlijk ben, ben ik voor het eerst van al mijn naaisels, niet 100% tevreden. Lichtelijke spijt dat ik hem zo gemaakt heb, maargoed...Hij is af en dochter is er blij mee!
  
En ook voor deze geldt, nu hij gepresenteerd wordt in een compleet setje, kan het best! Al zijn er leuke kledingstukken van onder mijn machien gekomen...
 
Ik moet u even schuldig blijven waar ik het stofje kocht.

9 opmerkingen:

 1. Niet helemaal tevreden? Ik vind m juist erg leuk! Je maakt mooie dingen, ik ga volgen!
  Groetjes esther, vanjansen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik herken je kritische blik op eigen werk. Maar hij is echt super leuk hoor! Er zouden er daar veel geld voor neertellen in een chique boutique ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jammer dat je niet meer weet vanwaar dit stofje kwam, die is ook super!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kom hem nog wel in webshops tegen, dus als je beetje rondstruind. Ze hebben hem oa hier nog:
   http://www.finoxinxfondo.be/detail/1080700-herzblatt

   Verwijderen
  2. Ik heb m ook maar dan van suz designerstoffen. Ze hebben m geloof ik ook nog bij joyfits.....

   Verwijderen
 4. Ik vind m wel leuk geworden. Zo vanaf de foto zit ie mooi toch? Leuk die paspel in de mouw! Een stoer jurkje past goed bij de stof.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen ze hem eenmaal dagje aanhad, vond ik m toch ook wel leuk. Heb hem wel iets korter gemaakt, dat ie meer als tuniek valt. Voor mn gevoel zou het dan net wat beter staan..of dat zo is, moeten we nog ff kijken, haha

   Verwijderen
  2. Ben benieuwd. Dan wordt het wel weer meer trui natuurlijk.

   Verwijderen
  3. Valt mee. Hij is wel echt stuk langer als t goed is..maar nu slobbert ie minder en staat t leuker op spijkerbroek. Zal hem haar straks aantrekken en foto maken ;)

   Verwijderen