maandag 18 november 2013

Bambi doet intrede

Voorheen was ik nooit overtuigd van die fotoprints. Ik vond het too much en scrolde eigenlijk altijd rap door. Tot ik vaker foto´s tegenkwam van projectjes genaaid in die stofjes.

Langzaamaan raakte ik enthousiaster en zowaar bestelde ik, na lang wikken en wegen, tóch een fotoprintstofje. Dochterlief vond hem mooi, de combinatie had ik ook al in gedachte, het was nu enkel nog wachten hoe het zou uitpakken en of het ons zou bevallen.

En dat deed het! Meteen toen ik het stofje zag, had ik voor ogen dat het een eenvoudig jurkje moest worden, met uni mouwen en rugpand. Het stofje zou de rest doen!

Dus...aan de slag! Ik had geen patroon van een eenvoudig jurkje, dus plukte ik een goedzittend jurkje uit dochter haar kast. Tekende hem op patroonpapier, pastte hem op gevoel wat aan en knippen maar.

Het pakte goed uit en al snel lagen de stofdelen klaar om vast te zetten. Daar het een stofje van viscose is, is hij een stuk dunner (gladder) dan ik van de tricot gewoon ben en het was even wennen in het begin. Ik voerde het voorpand met de bruine tricot die ik voor de hele jurk gebruikte, zodat het warm genoeg zou zijn met de koudere dagen.

Binnen no time was het jurkje klaar en mama was content! De hals vond ik wat klein en maakte mij niet overtuigd bij de eerste passessie, maar toen ik hem eenmaal een centimeter vergrootte, zat hij als gegoten, top!

De dochter is er helemaal blij mee! Het is wat anders als dat zij normaal draagt, maar het misstaat haar zeker niet!Mama? Die is inmiddels overtuigd! De berenstof was inmiddels ook al besteld (en stiekum verwerkt) en ik kan niet beloven dat de andere varianten niet ook nog in huis gaan komen. 
Stof van bij: Klijntje

 

 
1 opmerking:

  1. Mooi! Je dochter staat er super mee. Ik kijk al uit naar de berenversie :)

    BeantwoordenVerwijderen