donderdag 19 mei 2016

We maakten eens beestachtige Billies


De zoon was aan de beurt, zo werkt dat hier. We proberen het enigszins af te wisselen, zodat niemand zich te kort gedaan voelt. En toch...zijn ze het er niet altijd mee eens, al laten ze dat niet allemaal evenveel merken. Vanmiddag toch wel, toen ik liet zien dat ik vandaag (gister maakte ik de ene) wederom een shirt voor de broer maakte. Tsja, het is nu eenmaal een zalig patroon, die Billievan Zonen09, dus als hij eenmaal klaarligt...Laatst maakte ik er ook al eentje (zie hier), een toffe, maar ik was niet tevree over de maat. Vond hem toch wat groot ogen, terwijl hij eigenlijk niet per se te groot is. Toch, nam ik gisterochtend de moeite nog eens even na te gaan meten aan een ander smaller shirt uit de kast en ik kwam tot de conclusie dat het toch best nog een maatje kleiner zou kunnen. Wel verlengde ik hem weer, want ik vind ze toch wel kort vallen.


De tijgers zag ik laatst bij haar passeren en het is ook dankzij haar post dat ik er uit was welke boord er bij gematcht ging worden. Zelf kwam ik er niet uit, dus aangename constatering bij het lezen. Zoals Billie is, zat hij rap in elkaar en zoonlief ging vanmorgen content zijn. Hij mocht direct ingewijd worden en ging mee naar school.


Dezer ochtend voelde ik wéér de naaidrang, dat kleiner smaller mooier zittende shirt smaakte naar meer, dus ik opende mijn kastdeuren en griste vrij snel dit toffen berenpaneel van Bambiblauw uit de stapel. Eindelijk, eindelijk mocht hij dan eens verwerkt worden. Op de gok, want ik was niet zeker of hij nog gewenst zou zijn, of dat hij te kinderachtig bevonden zou worden (dit laatste bleek absoluut niet, bleek bij de blije uitroep na schooltijd *smile* ). De boordstof bestelde ik toen direct mee, dus die zat er rap aan.


Vanmiddag even foto's trekken. Voor mijn laatste post maakte ik met de oudste foto's bij de stoere graafmachines hier verderop. Dat werd dus direct geopperd en eerlijk is eerlijk, bij een stoer tijgershirt horen ook stoere foto's ;)Denk dat ie hier een beer zag ;)

De beer dook liever het bos in, dus hoppa, iedereen blij!


2 opmerkingen:

  1. leuke shirts!! En lekker stoere foto's!

    't Is niet de eerste keer dat ik lees dat de Billie wat breder en korter uitvalt... wel een beetje atypisch voor een Zonen09 patroon :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Perfect! Verlengen moet ik ook steeds, maar eens je de maat te pakken hebt, is het perfect!

    BeantwoordenVerwijderen