zondag 23 juni 2013

Verrassingspakketje!

Ik schreef het al eerder, mijn zusje is in blijde verwachting, ik zou eindelijk tante worden, jippie!

Nu ik verslingerd ben aan mijn naaimachientje, kreeg ik meteen ideeen om te maken voor haar. Alleen...ik durfde niet goed, aangezien onze smaken nogal uiteen liggen en ik dus moeilijk kan inschatten wat ze nu écht leuk zou vinden.

Toen zij aan de slag gingen in de toekomstig babykamer en ik wist welke kleuren daar op de muur gezet zouden worden, werd het voor mij al makkelijker om concrete ideetjes te smoren!

Nadat ik eerder, in opdracht van zuslief zelf,  al 2 lakentjes maakte voor mijn kleine neefje in wording, durfde ik te gok te wagen in dezelfde stijl door te gaan. Zo bestelde ik uiteindelijk donkerblauwe met witte sterretjes en gemeleerd grijze tricot en ik kon niet wachten ermee aan de gang te gaan!

Eenmaal in huis, gewassen en gedroogd, werd het tijd om het eindelijk ten uitvoer te brengen. Tijdens het knippen, spelden en naaien vlogen de visioenen van kersvers babietje in mijn creaties al door mijn hoofd, heerlijk!

Een reversible vestje was voor mij de eerste keer, dus nadat ik op eigen inzicht beiden stoffen omzette in een vestdeel, moest ik vervolgens even het internet raadplegen voor ´hoe nu verder?´. Ik vond hier een heldere uitleg. Weliswaar had ik van beide stoffen de capuchon er al aanzitten, dus ik moest de uitleg ietwat aanpassen, maar na gepuzzel en even logisch nadenken, kon ik inderdaad uiteindelijk mijn vestje helemaal goeddraaien. Trots!

 
de ingetogener variant
 
mijn favorietje


Verder maakte ik ook nog een omkeerbaar mutsje en wikkeldoek.

Vorige week ronde ik mijn verrassingsprojectje al af, maar omdat ik het vandaag pas kon geven, moest ik me inhouden het eindresultaat al op facebook of mijn blog te showen.

Nu zij het blij verrast hebben mogen uitpakken (ik heb dus een goede gok genomen), is het dan eindelijk zover. Leuk, leuk =)

(Nu nog even geduld uitoefenen tot het moment daar is dat kleine man ons wil ontmoeten! Al schiet het gelukkig al aardig op, de 36wk zijn inmiddels bijna bereikt!)


Patroontje vestje komt uit Ottobre 3-2012
Patroontje mutsje ontdekte ik hier
Stofjes van herberttextiel
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen