donderdag 28 april 2016

Een ontmoeting met kleine kiwi's


Een weekje terug zag ik bij haar een geweldig leuk shirt voorbij komen. Voor de zoon heb ik inmiddels al wel enkele patronen, maar de dames lopen hierin toch voor. Ik miste toch wel wat afwisseling en mijn zachte gebede werd gehoord.

Dit shirt was namelijk een creatie n.a.v. een nieuw patroon genaamd 'Choose your Adventure Tee and Dress' van het voor mij nog onbekende LittleKiwisCloset. Op facebook zocht ik de groep eens op en ik werd enthousiaster hoe meer foto's ik zag van alle opties die het patroon rijk is.


Zo kun je al kiezen tussen o.a. een jurkje of een shirt, korte of lange mouwen, colorblock op buik en rug of niet, gewone hals, cowl of (en die is meteen favoriet hier) de cowlkap. Nou, voor heel het gezin wat wils, ik had er zin in! Ik bestelde (en lucky me, er was nog een 30% kortingscode gaande ook. Helaas is deze actie voorbij, maar geloof me, het patroon is zijn prijs absoluut waard!) ken dat was dat. Door alle mogelijkheden is het een flinke stapel A4tjes *help* en dat weerhield me aan te vallen. Ideeën vlogen in mn hoofd voorbij, maarja dat plakken he. 

Tot ik bedacht te gaan beginnen met enkel de delen te plakken die ik voor zoonlief nodig had. Dus het totaal blad ernaast en speuren. Dat was eigenlijk zo gedaan, net als het tekenen en knippen. Ok, ik val in herhaling, maar ook het in elkaar zetten was zo gedaan, want het spreekt voor zich en bovendien zit er ook een duidelijke fotohandleiding bij.


Deze heerlijke dunne sweaterstof van Paapii kocht ik begin dit jaar al bij Lelastof en had ik al net zo lang in (ok...op) de kast liggen en leek me perfect hiervoor. Daar ik naar afwisseling zocht, koos ik voor de colorblock op de rug. De zakjes liet ik nog even achterwege, maar de kap, die ging er zeker komen!!



Zoonlief is er zo blij mee! Het is een heerlijk exemplaar en vooral ook zalig om mee op de bank te kruipen, er in weg te duiken en gewoon op te gaan in de televisie ;)



Patroon: Choose your Adventure Tee and Dress van LittleKiwisCloset
Stof: Paapii van bij Lelastof

dinsdag 26 april 2016

A comfy tiger



Wat een druilweer is het toch hè?! Om treurig van te worden...wat dat betreft werk ik echt op zonne-energie en ik ben zo onwijs toe aan warmte en zon!! Helaas wil het weer nog niet en lijkt het of we weer midden in de herfst beland zijn. 

Het enige pluspuntje daarvan is, dat het dan wel topweer is om achter de naaimachine te kruipen. En dat deed ik gister dus ook. Oudste dochter vond dat zij weer aan de beurt was, dus ging ik gister voor haar aan de slag. 


Het tijgerpaneel van sweater koos ze zelf uit bij het uitkomen van de Happy Nature 3-lijn van Bambiblauw en het werd wel eens tijd dat deze verwerkt zou worden. Een tijdje terug zag ik bij haar een variant op de kaptrui uit S.v.D.h.Z. 1 en ik sloeg hem op met de tijger in mijn achterhoofd.


De mouwen maakte ik op gevoel een stuk korter en de kap liet ik achterwege, daar ze niet echt een kapmeisje is (al sluit ik niet uit dat ze er niet nog eens komen). Het was voor de boorden een heel gepuzzel om deze 134-140 uit 1 paneel te krijgen, maar het is gelukt, nét. 


Om de maat te testen was ik al van plan een sweatexemplaar van de Pippa-pants voor haar te maken en die kwam gister helemaal als geroepen. Ik ging in één keer door en maakte het setje compleet. In de kast lag nog een grijzig gemeleerd sweatstofje welke goed matchte met de kleuren op het shirt.


Een heerlijk comfortabel setje, waarin heerlijk gespeeld of juist gerelaxed kan worden. Perfect voor drukke dames, lijkt me!!


We zijn verliefd op het setje!!



Patroon: Kaptrui uit S.v.D.h.Z. 1
Pippa pants van Emma en Mona
Stof: Paneel tijger van Bambiblauw
Grijze sweaterstof van de markt


maandag 25 april 2016

Eva's konijntjes en streepjes...



Vlak voor de koude winderige 'shoot' van mijn vorige post, was ook kleine muis in haar nieuwe zomeroutfit geklommen. Het zonnetje scheen, dus toen ik 'foto's maken' opperde, was daar enthousiasme (of zou dat komen, omdat het dan niet direct naar bed was, na het eten ;) )
Eenmaal buiten sloeg het enthousiasme echter snel om en rilde het arme kind. Desalniettemin toch enkele foto's kunnen trekken, maar niet helemaal naar het zin.


Wat wel helemaal naar het zin is, is dit heerlijke setje. Om te beginnen natuurlijk de super geweldige stof van Eva Mouton, welke vorige week online kwam bij Bambiblauw en welke ik ook direct bestelde. Al snel lag daar de heerlijk zachte sweatstof in de bus, ik was verkocht en bestelde de andere ontbrekende twee ook direct *oeps*


Bij haar zag ik de combinatie met streepjes voorbij komen en met dat doel had ik hem ook gekocht. Heerlijk verrassende combi, lekker fris en zomers!



Ik koos wederom voor het Hibernispatroon van Sofilantjes, welke ik hier en hier ook al voor haar gebruikte. Deze keer maakte ik slechts enkel de grote zak. Dat vond ik genoeg om het geheel bij de streepjes te breken aan de zijkant. Ook kreeg hij 3/4 mouwen, ideaal voor de net wat frissere momentjes. Welke niet bij het patroon zit, maar wat ik er wel graag bij wilde hebben was een kap. Ik pakte de kap van de kaptrui uit SvDhZ 1 en die pastte prima.


De konijntjes waren na dit gebruik op en ik wilde er graag nog een pippashort bij maken. Simpel, streepjes! Niet bekend met dit gratis patroontje van Emma en Mona? Ga gauw hier kijken en twijfel niet het op te slaan! Het was de eerste keer dat ik hem maakte, dus was het een gokje welke maat. Ik koos uiteindelijk voor de 110-116, aangezien ik deze voor de Lottarok ook gepakt zou hebben. En liever te groot dan te klein. 

Het patroon is inderdaad heerlijk eenvoudig in elkaar te steken, mede door de heldere uitleg op haar site. Nog elastiekloos vroeg ik me af; waar moet dit heen, maar van zodra ik de boord gemaakt had was ik verliefd op het eindresultaat! Hier gaan er zeker meer van volgen. Super om setjes compleet te maken. Wél was de 110 te ruim en moet ik de boord 1x omslaan om het kruis niet op haar knieën te laten hangen. Dus dat wordt een tornmomentje en een nieuwe in een kleinere maat. 

Hier is ie dus niet omgeslagen en te ruim..
1 ding zag ik echter over het hoofd. Een essentieel puntje waar ik nu achteraf enorm van baal. Bij de eerste twee keren dat ik het patroon gebruikte, was ik nog niet zo alert op het feit dat de naadwaarde inbegrepen was. Deze knipte ik er dus nog eens bij. Deze sweaters zitten dus ook nog mooi en lekker ruim. Helaas zag ik dit helemaal over het hoofd en pastte ik deze keer wel de kennis over de inbegrepen naadwaarde toe...gevolg => het shirtje is net aan en vind ik eigenlijk nu al te strak voor het mooie...Help, wat te doen? Verkopen? Ik wil sowieso een grote gaan maken, maar vind de stof de prijzig om deze in een hoekje te gooien...


Patroon: Hibernis Cowl van Sofilantjes
Pippa Pants van Emma en Mona
Stof: Eva's konijntjes van Eva Mouton en Bambiblauw
Streepjes van bij het Stoffeparadijs

zaterdag 23 april 2016

Gloria in koude tijden...


Jippie, een mooi patroontje van de hand van Emma en Mona, hoe tof is dat?! Hij verscheen al op meerdere blogs en ik moet zeggen; hij lag hier ook al een tijdje klaar op de stapel voor nog vast te leggen. Zij het niet dat het weer zo goed was afgelopen week (tjuu, waarom vergat ik het foto's maken..) en het er bij inschoot door alle andere bezigheden.


Zojuist na het eten was er ineens weer even een zonnestraal en hop, snel kijken of we er gebruik van konden maken....Te laat....Rillend liepen we naar ons hoekje achter in de tuin om dan in ieder geval nog enigzins uit de wind te staan, maar het beeld klopte uiteindelijk niet helemaal...Een zomertop bij een herfstwind, brrrr....


Het stofje kocht ik op het Stoffencircus in Lommel een tijdje terug. Samen gekozen met dochterlief. Op de een of andere manier val ik altijd op pandastofjes en gelukkig stemde zij er mee in.


Patroon is lekker eenvoudig, maar het eindresultaat des te zaliger voor straks de warme zomerdagen! Laat het astublieft maar eens gaan beginnen, ik ben er aan toe.


Patroon: Gloriatop van Emma en Mona

Stof: Stoffencircus Lommel




maandag 18 april 2016

T'is geel, t'is wit, t'is beter dan Madrid...



Dat is toch echt Esperanza, Esperanza...Aldus zoon en dochter, die bij dit cluppie de U8 onveilig maken. Of ze de waarheid spreken..daar durf ik mijn handen niet helemaal voor in het vuur te steken ;)


Waar ik wel 100% zeker van was, was dat zoonlief deze voetbalstof van Hamburger Liebe helemaal geweldig zou vinden. Ik overlegde dan ook niet en bestelde mijn benodigde deel bij Joyfits van zodra dat hij te bestellen was. Een schot in de roos het doel, een content mannetje toen de envelop openging! 


Het was even twijfelen welk patroon ik zou pakken, helder vanaf moment één was wel dat het een raglanmodel zou worden. Een toch wel voor de hand liggende combinatie schot voor open doel, om in de voetbaltermen te blijven. 


Uiteindelijk koos ik wederom voor de Semper Sweater, het (nog) nieuwste patroon van Sofilantjes. Die maakte ik hier al eens en die beviel goed. Daarnaast kon ik er met dit patroon nog mooi een ander kleurtje bijvoegen om het geheel wat op te vrolijken. Ik koos voor geel, puur vanwege het feit dat deze drie de kleuren van Esperanza zijn. Hoe eenvoudig moet het zijn!


Maakte ik de vorige keer nog een 9 jaar, ik tekende deze keer de 8 jaar uit. Ik schreef toen al dat ik de halslijn wat wijd vond vallen en ook de kap hing maar zwaar te hangen. Nog even de maattabel checkent snapte ik eigenlijk niet waarom ik toen voor de 9 koos...maargoed, beter dan een maat te klein zullen we maar zeggen. En...hij zit inderdaad beter! De kap zit zo goed als waar hij hoort en zijn schouders hangen niet half bloot..


 Helaas 1 kleine kanttekening...ik vergat op te letten en verlengde de panden niet iets..waardoor hij nu wat kort is en bij de minste geringste actie omhoog schiet. (dit maar weer meenemen voor de volgende ronde).


Hij werd getest en voilá, er kan mee gevoetbald en zelfs gescoord worden. Meer moet dat niet zijn, toch?!


Patroon: Semper Sweater van Sofilantjes
Stof: Voetbalstof van Joyfits
Zwarte zomersweat van de markt
Gele stof is een oude rok van mij

vrijdag 8 april 2016

Een grote én kleine Simple Dress #kaatjenaaisels




Wat was ik blij verrast toen ik van de week ontdekte dat de dame achter Kaatjenaaisels een eerste patroon zou uitbrengen, de Simple Dress. Een gratis patroon nog wel.
Ja u leest het goed, helemaal voor niks, wat lief :) 


Nog blijer werd ik toen ik het jurkje op haar foto's zag. Een eenvoudig, maar zalig zomerjurkje in tricot. Beter kan het niet wat mij betreft.

Mijn dametjes zijn het daar helemaal over eens. 



Lang twijfelen of ik het zou downloaden hoefde ik uiteraard niet en binnen no time vloog het patroon uit mijn printer en eerlijk is eerlijk, nog sneller was het geplakt en uitgetekend. Ik zag in gedachte al allerlei variaties voorbij komen, waarbij de eerste voor de grote dame toch wel als direct mijn voorstelling passeerden.



Helaas twijfelde ik nog een beetje aan haar maat, dus uit verstand begon ik met de kleinste haar exemplaar. Afgaande op de maten, tekende ik voor haar de 4 jaar en in breedte zit hij eigenlijk super. Enkel de volgende zal ik wel ietwat langer maken.


Niet enkel haar patroon inspireerde, ook haar voorbeeldfoto's, waarbij ze een paneeltje van Finch Fabrics gebruikte. Al maanden had ik dit geweldige stofje in de kast, maar toch achteraf te klein om er echt iets geschikts mee te maken. Ik kwam het tegen en 1+1 werd 2. Het patroon paste perfect. 


Dat werden 2 vliegen in 1 klap. Een top jurkje in een top stofje.
Dochterlief is er blij mee en mama ook (stofje is niet blijven liggen ;) )!



Voor de oudste uiteindelijk toch gekozen voor maat 10 (die ze voor haar lengte volgens de tabel nodig zou hebben) en qua breedte de goede keuze. De lengte bleek voor het mooie toch aardig lang, dus daar haalde ik (nadat hij al omgezoomd en klaar was) nog zo'n 5 cm vanaf. 






Laat nu de zon maar komen! 



Patroon: Simple Dress van Kaatjenaaisels
Stof: Limoenstof kocht ik bij Joyfits
Finch Fabric weet ik niet meer

donderdag 7 april 2016

Een blij boerinnetje..


Zo tussen haar diertjes...Wat was ze blij toen hij klaar was en wat was ik zelf blij toen ik er eindelijk de schaar in kon zetten. Hij was al een tijdje geleden op menig blog te zien en uiteindelijk lukte het me om bij Liesellove een stukje te bemachtigen. Helaas was het nog volop najaar/winter, dus ik liet hem wijs liggen.


Eerlijk is eerlijk, de lente probeert er inmiddels tussen te komen en met dat vooruitzicht vond ik het wel mogen om dit prachtig beestjestafereel uit de stapel te vissen. Vanwege de print koos ik voor niet al te veel poespas. Ik tekende de basisdelen uit SvDhZ 2 in een maatje groter (kleine dametjes blijven groeien), omdat ik dit modelletje leuk vind zitten bij Juna. Vooral het rokdeel valt in de smaak.




De armopeningen probeerde ik iets smaller te maken, want persoonlijk vind ik die veel te wijd. Dochterlief is toch echt geen smalletje, maar het is altijd binnenpiepen als ze zonder vestje gedragen worden. Het is minder storend, maar mooier aansluitend had gemogen ;)

Help even mama, ik kan niet omhoog klimmen...
Tijdens de dagelijkse boswandeling met de hond probeerden we vanmiddag wat foto's te trekken. De zon kwam zo nu en dan tussen de wolken door, dus we hebben ons best gedaan. Helaas nog geen blote armen en blote benenwerk, maar zo met legging en vestje kan het al prima. 


Nu nog maar even met de zonne-/warmtedans, daar zijn we aan toe!!



Patroon: S.v.D.h.Z. 2
Stof: Liesellove