maandag 6 juli 2015

Bijna...is het zove


Heerlijk, nog 3 nachtjes (de kindjes hebben zelfs hun aftelkalender) en huize ons gaat lekker op vakantie. Als ik de weersvoorspellingen moet geloven belooft het in de Ardeche onze hele periode zalig weer te blijven, wat zeg ik; op en top zomers, dus we gingen nog even door met hoogzomerproductie.



De patronen kwamen de afgelopen posts al voorbij, dus enkel even showen, want wat blijft het heerlijk als iets af is en nog naar het zin ook!

Wel lichtelijke frustratie, want had nog meer zomerspul mee de koffer/caravan in willen nemen, maar ben bang dat ik het niet meer redden ga. Als ik al bedenk wat er nog moet gebeuren, ben ik spontaan aan vakantie toe (herkenbaar?? haha). 







vrijdag 3 juli 2015

Twee keer de voorkant...



Misshien viel het al op, maar nu de vakantie begonnen is, zit ik in een enorme naaiflow. Velen van u moeten er misschien niet aan denken, met dit weer, maar hier in huis is het zaaaaaaalig! Een grote reden dus om heerlijk binnen met van alles in de weer te zijn. Bovendien is t nog altijd redelijke noodzaak, dus zonder gene een ruime tijd bezig.


Het patroon is niet onbekend. Ik liet hem eerder ook al 2x zien (hier en hier) en gisteravond zette ik er binnen no time eentje voor de jongste dame in elkaar. Deze keer koos ik er wel voor om tweemaal het voorpand te pakken, want zo'n blote rug vind ik eerlijk gezegd niet zo voor zo'n jong dametje. Wel een leuke variatie, want nu zitten er natuurlijk twee strikjes op de schouders (wat de oudste ook direct opviel, want die bestelde er ook meteen weer één, haha)



Patroon was al getekend, ik moest hem enkel nog knippen. Eenmaal klaar vond ik t wel spannend of hij zou gaan passen, want bij de oudste was de 1e keer niet meteen raak. Gelukkig deed deze wel wat ie moest doen en zat ie als gegoten, toen ze hem vanmorgen pastte. Jeuh, dat wilde ze direct toen ik dr liet zien wat ik voor d'r gemaakt had.




donderdag 2 juli 2015

Wow, dat stofje...


Laatst maakte ik al een super topje in een (vind ik) super stofje en dat allemaal dankzij deze vondst, wederom op pinterest. 



Wat een heerlijk eenvoudig patroon, dat smaakte naar meer! En dat meer kwam er gister. Het prachtige stofje kocht ik vorige week bij Joyfits, haast zodra het online kwam. Gelukkig twijfelde ik deze keer niet te lang, want hij was ook zo weg (helaas...had er nu nog wel meer van willen bestellen).




Te warm voor foto's, maar de hond moet toch uit, dus combineren die hap en daarna vlug terug naar binnen. Genieten gaan we, ook weer van deze variant!



Patroon: van Emma en Mona

Stofje: Joyfits

















Eindelijk gevonden!


Eindelijk 'ontdekte' ik een goed patroon voor een jongenshemd..Het zou tijd worden..Een tijdje terug maakte er al één (hier), maar achteraf bleken de armsgaten te klein en het exemplaar te kort..Het werd maar warmer en warmer en ook de vooruitzichten op onze vakantiebestemming liegen er niet om. Alleen zoonlief had nog nauwelijks hemdjes in de kast...Ojee en nu??


 

Lang leve pinterest. Via Pinterest kwam ik bij haar terecht en ondanks dat ik eerst wat bedenkelijk was, gezien het ondergoed was, toch eentje gewaagd. Hij zat perfect! Jodelie, mama blij!



De dag erna maakte er direct nog één en zoonlief heeft er nu vast twee...en er liggen nog stofjes klaar voor vervolgstuks.



Patroon: Van Katoen
Stofjes: Beiden komen van bij Joyfits