donderdag 25 juni 2015

Sunny Bunny Dress, k.c.w. #3


Excuseer, maar wederom een eenvoudig exemplaar, in tricot, zonder eigenlijk een ingewikkeld te volgen pdf patroon..Zeg naar gerust helemaal geen patroon. Kwijlend kijk ik altijd naar al die prachtige katoenen schoonheden die voorbij komen en de ideeën vliegen door mijn hoofd. 



Helaas is de oudste al helemaal geen typ voor dat soort zwierige jurkjes, dus daar hoef ik de moeite al niet voor te doen. De jongste zou t niet misstaan, maar zo in de zomer, vlak voor (een als het goed is zonnige en warme) vakantie, is de behoefte aan enkele vlugge simpele tricotjurkjes net even wat groter.


En in deze speciale week van de uitdaging vanuit de K.C.W. vind ik t ook wel leuk om zoveel mogelijk projectjes af te krijgen. Even gebruik maken van het excuus iedere dag bezig te zijn :)


Deze keer dus wederom een halterjurkje (zoals hier). Deze keer voor de jongste dame. Een super stofje wat ik een tijdje terug Joyfits kocht. Vlug klaar en met de hittegolf in het vooruitzicht geen overbodige luxe!



Patroon; zelfgetekend

Stofje: Joyfits








dinsdag 23 juni 2015

Een top topje, k.c.w.#2

Op pinterest neuzen, heerlijk! Volgens mij kwam ik daar laatst ook een pin tegen van een erg bekende blogdame. Dit erg leuke eenvoudige topje moest er hier komen. Beide aspecten spreken me aan en gezien de hoeveelheid tricot die er nog in de kast ligt en de variatiemogelijkheden, helemaal top! 


De eerste rolde gister vanonder mijn machien vandaan. Het stofje kocht ik vorig jaar al bij Klijntje en ligt er ook nog in de rode variant in de kast. Helemaal tevreden over dit exemplaar en er gaan er zeker nog volgen. Zowel voor de jongste, als in een jurkvariant. Ik denk dat ik hem ook eens in het katoen ga proberen.


Fris herfstweer vandaag, maar bikkel als ze is (*moppermopper*) wilde ze toch wel even tegen de wind in gaan staan. Daarna nog even proberen met een rokje uit de kast. Dat mocht dan wel binnen, anders hield madam het voor gezien. 


En uiteraard passend bij het thema van de K.C.W., want wie neemt er nu niet minstens 1 topje mee op reis??



Stof: komt van bij Klijntje
Patroon: topje 'ontdekt' bij Emma en Mona

Tropical skirt, k.c.w. #1

Eigenlijk hadden de vorige twee posts ook prima mee kunnen doen aan de u allen waarschijnlijk al welbekende K.C.W., maar die waren al klaar. Deze ronde besloot ik ook maar eens mee te doen en jawel, de afgelopen twee dagen is dit helemaal prima gegaan :)


Ergens vind ik het thema 'Travelling' toch ietwat lastig, maar het is tot nu gelukt. Al zit het hem hier niet aan de print op de stof.

En ondanks dat ik bij travelling blijer word van een autoritje richting La douce France, zullen er genoeg mensen zijn die bij reizen eerder denken aan tropische oorden.


Laat dat nu net passen bij het stofje van het rokje voor de jongste muis hier. Het stofje kocht ik enige tijd geleden bi jde Veritas. Mijn bezoek was eigenlijk enkel voor een lintje, maar mijn oog viel op dit zomerse tafereel en het wilde mee. Al snel lag het gewassen in het oog en steeds riep t me om geknipt te worden.



Eindelijk was de tijd daar en ik vond het prima geschikt voor een rimpelrokje. Niet te ingewikkeld, maar dat hoeft ook niet voor een luchtig rokje voor op zomerse dagen om lekker mee te spelen en met water te knoeien. Het elastiek kleurt er perfect bij en kocht ik tijden terug bij de Zeeman. Daar werden ze met menig kleurtje verkocht en de geel matchte super. Voor een kleine maat rok een prima breedte.




Op menig blog zag ik de biais al voorbij komen als afwerking van de onderkant en ik wilde dat ook wel eens proberen. Eigenlijk had ik geen idee hoe het precies de bedoeling was en eigenlijk was ik te lui om het op te zoeken begon ik er maar aan en ik geloof dat het eindresultaat aardig in de richting komt.





Ondanks nameten aan een ander rokje, toch nog iets te lang naar het zin. 

Even blauwbekken in de tuin. Hopelijk wekken we met dit beeld toch wat zomers weer op, het zou tijd worden :)








zondag 21 juni 2015

Van ver af een leuk halterjurkje..

...maar van dichtbij..grr...


 Het lijkt wel of iets me wil duidelijk maken weg te blijven van mijn machientje. Juist terwijl mijn handen en hoofd niks liever willen dan rap aan de gang te gaan en mn to-do list een koppie kleiner te maken. Het gebeurt de laatste tijd regelmatiger dat ik niet tevreden ben met het eindresultaat (+ de weg ernaartoe) en dit frustreert, kan ik u zeggen!


De middag was het zelfs zo erg dat enkel zachtjes mopperen er niet meer bij was. Het liefst had ik het hele goedje in een hoek geploft en hard weggelopen, zij het niet dat ik hem móest afmaken van mezelf, zodat ik snel aan iets anders kon beginnen. 

Dochter wilde graag een halterjurkje en gezien t lage aantal in haar kast (zeg maar zero) en het, als het goed is, aankomende warme zomerweer, leek het mij een prima idee. Het stofje kocht ik al een tijdje geleden bij Klijntje en leende zich uitstekend voor een heerlijk zomers gevoel met zo min mogelijk stof aan het lijf en de warme zon op de huid. Dat oranje het contrast zou worden bij de bandjes had ik ook snel besloten, maar toen...


Patroon tekende ik zelf. Ik gebruikte de halslijn van een hemdje en verlengde dit, ietwat uitlopend, tot een jurkje. Op de rug maakte ik het rugpand 2 cm hoger, zodat ik dat kon gebruiken als tunneltje voor een smal elastiek. Dit om het op de rug mooi aangesloten te houden (ik hou niet van gapende, laaghangende rugdelen ;) )


Laten we het er op houden dat ik voortaan toch maar de moeite ga nemen om elastisch biais te kopen, óf ik laat halterjurkjes voortaan achterwege. Al denk ik dat de meisjes daar niet blij mee zullen zijn. Misschien een ander model dan. 

Ach het houdt ons van de straat en het eindresultaat is van veraf zoals het bedoeld was :)

Patroon: zelfgetekend
Stof: Klijntje

zaterdag 13 juni 2015

Een echt zomerjurkje #1

Dit stofje was er zo een, die móest ik hebben zodra ik hem vorig jaar bij Liesellove zag passeren. Nog niet direct een idee wat ik er van ging maken en toen ik vorige zomer een naaidip had, is ie de kast uiteindelijk niet eens uit geweest. Spijtig, want ik vind hem nog altijd op en top vakantiesfeer uitstralen

.
Inmiddels zit ik aardig in de naaimodus en de ideeen vliegen door mn hoofd. Gelukkig ook zin om er aan te beginnen en van de week vond ik het tijd worden. Ik trok de caravans uit de kast, pakte elastiek en had bijna mn schaar er in gezet, totdat...



Neeeeee, niet weer die twijfel :( Overtuigd begon ik bijna aan een rimpelrokje, maar een jurkje zou misschien ook wel tof zijn. Gister hakte ik de twijfelknoop door en ik besloot voor een zomerjurkje te gaan, Ik tekende de bovenkant van een topje, legde het bovendeel van het basisjurkje uit SVDHZ erbij om enigszins de lijn onder de oksel en breedte te bepalen en het rokdeel uit datzelfde boek om de onderkant door te trekken.


De biais maakte ik zelf van rood katoen. Snel gedaan en wel zo stevig i.p.v. gewone biais (bovendien had ik dat laatste ook niet in huis en ik ga altijd liever gewoon door ;) ), leek mij. 


In de haast naar resultaat vergat ik dat er misschien wel eens een rits in had gemoeten, het halsgedeelte te breed zou zijn en dat het patroondeel van de rok volgens mij niet de goede was en hij te strak zou zijn.


Gelukkig past ie net over haar bips (aandoen met beleid), is het bij de hals net te doen en na het inkorten van de onderkant valt het 'te strak'-zijn gelukkig goed. 
Er is goed in te spelen! 



(ik weet meteen waar de verbeterpunten in het vervolgexemplaar zitten..) 

Patroon: zelfgetekend
Stof: Liesellove



donderdag 11 juni 2015

Zomer!

Voor twee dagen waarschijnlijk weer, maargoed, het moet ergens beginnen ;)


Het was de beurt van de zoon om iets van onder het naaimachien te krijgen (ja, ik probeer het een beetje in evenwicht te houden, ik wil natuurlijk geen scheve gezichten in huis) en daar het voor morgen weer tropisch voorspeld is, besloot ik een hemdje te maken.. Die kan hij zeker nog wel gebruiken, bovendien is hij eenvoudig en snel in elkaar te zetten en daar houden we van. Ik tekende een hemdje over van uit de kast en in een ochtend was ie klaar. Zoonlief blij verrast bij thuiskomst en inderdaad, het eerste wat hij riep: "Die wil ik morgen aan!!" 



Geen idee hoe het kan, maar hij is te kort geëindigd naar mijn zin. Maar ach, zo lang duren de zomers hier vaak niet, dus we zullen het er hopelijk mee gaan redden. 


De dinostof lag er al een tijdje en weet ook niet meer van waar hij kwam (iets met te veel stofjes op teveel plaatsen bestellen, ben ik bang *oeps* ). Hij is gek van dino's, dus dat zit altijd goed!

Patroon; zelfgetekend
Stof weet ik niet meer

dinsdag 9 juni 2015

Wederom een poging...

De Candyjurk....Het zou een eenvoudig patroon moeten zijn...



Laat ik eerlijk zijn, de titel van deze blog had eigenlijk dezelfde als die van de vorige Candyjurk kunnen zijn. Wederom liep het niet van een leie dakje. De knoopsgaten gingen in ieder geval al beter dan de vorige, zij t niet dat ze bij het stikken van het tunneltje verdwenen waren... *oeps* Ik verlengde de 134 wat voor de oudste dochter en dacht het knoopsgat juist verplaatst te hebben. Ergens ging er iets fout...



Verder kan ik nog wat puntjes opnoemen die geen schoonheidsprijs verdienen en die me zacht gemopper gaven tijdens de bezigheid (zou het komen doordat ik zo eigenwijs was voor tricot te kiezen i.p.v. sweaterstof?), maar eenmaal klaar, is ie toch wel leuk! En die stof, ik vond hem geweldig zodra ik hem zag, maakt veel goed :)


Een heerlijk zomers exemplaar, heerlijk voor de warmere dagen..en die komen er vast nog aan!

Patroon: Candyjurk van La Maison Victor
Stof kocht ik bij Lolika



maandag 8 juni 2015

Een toepasselijke Birdie Blouse

Een tijdje terug postte Liesellove op haar facebookpagina een referentie naar een blog van vorige zomer. De foto sprak mij direct aan, dus ik dook het oude blog op. "Een kledingstuk voor dagen dat je niet graag je lijf accentueert..." Na 3 zwangerschappen en nog meer restant aan kiloos aan mijn lijfje hangen, spraak deze zin mij erg aan. Al geloof ik, nu achteraf, dat ik deze ietwat verkeerd heb opgevat. Ok, hij accentueert niet, maar ik verwachtte enige verdoezeling, maar ben er nog niet over uit of het dat nu wel doet........


Anyway, bij het lezen van de blog geloofde ik daar nog heilig in, dus ik kreeg spontaan weer zin om eens iets voor mezelf te maken. Het patroon van de Birdie Blouse zou een eenvoudig exemplaar zijn, die zij geleend had van haar, wat mij nog enthousiaster maakte! Hij zag er super uit.


Bij eerstgenoemde bestelde ik twee mooie stofjes, waaronder deze (hoe toepasselijk) 'Bye Bye Birdie Blush' van Atelier Brunette, die me geschikt leken en afgelopen week was het dan zover. Ik tekende het patroon uit en wilde eerst eens een proefexemplaar maken om te zien of de maat uit het blog ook voor mij goed zou zijn. Pas bij het knippen drong door dat ik wel erg stugge stof koos en inderdaad, bij het doorpassen zat het totaal niet lekker bij de hals. Voor de rest leek de maat goed, dus vandaag besloot ik in mijn mooie stofje te gaan knippen!


Een eenvoudig patroon bleek het zeker, want het zat nu nog sneller in elkaar dan vorige week. De hals zat een stuk beter en.......hmm....echt verdoezelen van mijn 'zwembandjes' doet hij toch niet echt...Te positief opgevat, ben ik bang!


Ik maakte zelf eerst wat foto's in de spiegel, met het idee de dochter 's middags in de tuin eens een fotosessie te laten maken. Echt plakken op de foto deed ik niet, want ik vond er maar 2 toonbaar naar mijn zin.


Maar ach...er is te zien waar het omgaat, toch?! ;) Ik verwacht dat er nog wel meerdere varianten gaan volgen, want ik vind het model erg leuk. Wellicht dat iets verlengen wat beter is, zodat het elastiek wat lager valt of juist het bovenstuk iets verder over het elastiek valt.

Patroon: Birdy Blouse volgens Mama Saartje
Stof: Atelier Brunette van bij Liesellove








donderdag 4 juni 2015

Kinderfeestje ten top!


Feest, feest, feest was het hier de afgelopen week in huis. De oudste dochter
mocht alweer 8 kaarsjes uitblazen (jee, waar blijft de tijd??) en dat werd zaterdag gevierd met familie, maandag in de klas en gistermiddag was het zover; haar kinderfeestje. 


Eerlijk is eerlijk, ik ben daar niet zo'n held in, kijk er niet heel erg naar uit. Wel voor haar, want zij kon natuurlijk niet wachten, maar zo die drukte, niet wetende of de activiteit in de smaak zou vallen...Maargoed, het hoort er bij en we doen ons best :)

Al weken van te voren maakten mijn hersens overuren iets leuks te bedenken. Voorgaande edities werden creatied ingevuld en zo ook deze, als het aan mijn dametje lag. Helemaal goed, daar houden we van! Alleen wat dan? Daar ik van mijn machientje hou en dat toch op en top creatief is, probeerde ik iets te verzinnen met stofjes. In 1e instantie kwam ik uit bij een tasje, maarja...dat leek me niet heel erg tijdvullend. Of misschien ook wel, maar niet echt leuk voor de meiden.


Ineens kreeg ik de ingeving; een naamslinger! Het idee viel goed en dus kon ik gaan voortborduren op dit super idee. Langzaam kreeg het vorm en beetje bij beetje sprokkelde ik de spulletjes bij elkaar. Samen gingen we naar een stoffenwinkel en koos ze 5 stofjes uit die haar goed in de smaak vielen. Dit stapeltje vulde ik nog wat aan met wat oudere stofjes uit mijn kast, waarvan ik verwachtte deze niet meer te gebruiken. Ook de Action was een goede plek om in te slaan, ik vond er vilt, zelfklevende kantenbandjes, hartjesknoopjes en biaisband waarmee ik het geheel uiteindelijk zou omtoveren tot een super eindresultaat!


Reken maar dat het in de smaak viel! De dames gingen gretig aan de slag met de vlaggetjesmal (welke ik eerder uit karton knipte voor ze) en pen die klaarlagen. Ze vielen aan op de stofjes en al snel werden de eerste vormen zichtbaar. Leuk hoe ieder meisje toch zo'n andere smaak kan hebben en een eigen invulling geeft aan het geheel.




Op het einde werd het nog even spannend of ik alles op tijd tot slinger genaaid had, maar gelukkig konden de gasten uiteindelijk met hun trots het feestje verlaten :)


Als bedankje uiteraard een klein zakje met wat leuks/lekkers, welke ik de dag van tevoren al voor ze in elkaar zette. Dankzij kennisje Karin van Crea-atelier  KaatjeTomaatje kon zelfs mijn last minute idee nog uitgevoerd worden. Nog voor ik goed en wel mijn flockfoliebestelling had doorgegeven seinde ze me al in dat ik ze kon komen halen. Top!!


Moe maar voldaan keken moeder en dochter (en papa, die mocht helpen knippen ;) ) terug op een geslaagd feestje!!